Index Vakbarát Hírportál

Nincs ennél menőbb Senna-megemlékezés

2014. május 1., csütörtök 15:44

A húsz éve versenybalesetben meghalt zseniális F1-pilótára, Ayrton Sennára világszerte emlékeznek egykori szurkolói vagy későbbi csodálói. A legmeglepőbb és legstílusosabb emlékezést a brazil Corinthians futballcsapata tartotta.

F1 sisakkal léptek pályára, így emlékeztek Sennára

A Corinthians a Nacional AM-mel játszott kupameccset, de mielőtt elkezdődött volna, megragadták az alkalmat, hogy Sennára, aki egykori elhivatott szurkolójuk volt, emlékezzenek. A játékosok bukósisakokkal a kezükben vonultak a pályára, majd a brazil himnusz előtt felvették a közönség óriási ovációja közben.

Ezrek emlékteztek Sennára Imolában

Szurkolók, családtagok, egykori és jelenlegi F1-es pilóták emlékeztek Ayrton Sennára Imolában, az 1994-es tragédia helyszínén. A többezres tömeg 14.17 órakor elnémulva emlékezett a klasszis brazil versenyzőre, aki az 1994-es San Marinó-i Nagydíjon lelte halálát.

A megemlékezést a pálya Tamburello-kanyarjában tartották, ott, ahol Senna 310 kilométeres óránkénti sebességgel a betonfalba csapódott. Az eseményen ott volt többek között a brazil korábbi csapattársa, az osztrák Gerhard Berger, a mostani pilóták közül pedig a spanyol Fernando Alonso és a finn Kimi Räikkönen.

„Azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy minden idők legjobb autóversenyzője volt. Bár ez egy szomorú pillanat, mindannyian örülünk, hogy itt lehetünk, és emlékezhetünk Ayrtonra” - mondta Berger, akinek szavait hosszú taps kísérte. 

„Sokunk számára példakép volt. Nem ismerhettem, nem versenyezhettem ellene, vannak itt olyanok, akik jobban ismerték. De látok itt sok gyereket is, tehát továbbra is hatással van sokak életére” - emlékezett a legendára a spanyol pilóta

Rovatok