Index Vakbarát Hírportál

Lauda: Hamilton verhetetlen

2014. május 13., kedd 11:18

Ötből négy pole pozíciót és ötből négy futamgyőzelmet szerzett idén Lewis Hamilton, az utóbbi négy futamon csapattársa, Nico Rosberg előtt végzett, az első helyen, mégis csak három ponttal vezeti a világbajnokságot. A nyitóversenyen motorhiba miatt kiesett, akkor egyszer Rosberg nyert, és az angolnak csak a hétvégén sikerült lefaragnia lemaradását.

Mercedeses csapatfőnökük, Niki Lauda szerint a németnek kevés most az esélye visszavágni, mert másik versenyzője hiba nélkül vezet.

"Egyszerű, Lewis verhetetlen. Versenyről versenyre jobb, nem hibázik, és senki nem tudja megverni pillanatnyilag. Nico minden trükköt bevetett, hogy elkapja, nagyszerűen ment, de nem tudta megelőzni. Lewis jelenleg kimagasló" - értékelt az osztrák exbajnok.

Hamilton előnye viszont nem nagy, Bahreinben szoros csatában, sok előzéssel, 1 másodperccel kapott ki Rosberg, vasárnap, Barcelonában, bár előzni már nem maradt ideje, mindössze hat tizeddel. Rosberg szerint egy plusz kör már elég lett volna neki, és ezt alátámasztotta Hamilton is, aki elárulta, nem tartotta kézben a vezető helyet, mert az autója az utolsó harmadban már nem volt tökéletes.

Rovatok