Index Vakbarát Hírportál

Maldonado: Minden lepereg rólam

2014. május 22., csütörtök 15:12

Monacóban nyilatkozott szponzorának kihátrálásáról, balesteiről és a kritikákról. Semmi nem az, aminek látszik!

Határozottan tagadja Pastor Maldonado, hogy hazája sportminiszterének hét eleji közleménye befolyásolná az ő Forma-1-es karrierjét: Antonio Alvarez azt mondta, Venezuela kormánya több pénzt nem ad motorsportra, és a pilótát négy éve az állami PDVSA nevű olajtársaság fizeti be az F1-be.

Csakhogy a PDVSA nem egyenlő Venezuelával, állítja Maldonado.

"Tavaly is ezt mondták, mégis itt vagyok! Nem a sportminiszter szponzorál engem, és a PDVSA nincs a sportminiszter programjában, ez két külön dolog. Az olajvállalat nem is beszélt az F1-ről, ez a sportminiszter közleménye volt, és a sportminisztérium sosem támogatta az F1-et" - idézte az Autosport a versenyzőt.

Maldonado szerint az F1-ben a PDVSA sosem volt az ő személyes mecénása, hanem mindig is az istállókkal szerződött: "A PDVSA a csapatot támogatja, én, mint személyes szponzor elvesztettem őket, miután megnyertem a GP2-es bajnokságot, de azóta is oda jönnek, ahová én megyek. Remek a kapcsolatunk, több mint tíz éve dolgozunk már együtt, nem látom, miért kéne szakítanunk".

De a lényeg, hogy Maldonado akkor sem esne kétségbe, ha a PDVSA és az évi 40 millió euró ugrana, hiszen a tehetsége és az eredményei alapján meggyőződése, hogy találna helyet pénz nélkül is.

"Mindenem megvan, hogy itt lehessek a Forma-1-ben, nézzék meg a cévémet, ahol versenyeztem, nyertem, még a Forma-1-ben is, sok pilóta itt nem tudja ezt felmutatni"

Idén, tavalyhoz hasonlóan, nem megy neki, bajnoki pontja nincs, csak büntetőpontja, abból mondjuk négy is, és két ciki kicsúszás mellett akadt egy igen kínos esete is, amit végül megúszott. Az internet leginkább balesetein viccelődik, monacói érkezését például így illusztrálták.

De mindez nem veszi el a kedvét, pláne nem mérhetetlen önbizalmát.

"Megszoktam már a kritikákat, ez van, és rendben van. Ha Dél-Amerikából jössz, ahol az emberek győzni látnak, és utána mindig azt várják el, el tudod fogadni a kritikákat. Itt az F1-ben nem vagyok elég versenyképes, mert az autók különbözőek. Összegezve, szabad világban élünk, mindenki azt mond, amit akar, a hajós kép is vicces volt, semmi bajom vele."

És különben is, az egész a gyenge Lotus hibája.

"Túl keményen próbálkozok, az autó eddig nem volt 100 százszázalékos, nem csinálta azt, amit akartam. Hibáztam párszor, de a csapat elfogadta a hibáimat, és együtt próbálunk előre menni, mindig a maximumot akarom nyújtani. Többet is, mint amit ebből az autóból ki lehet hozni, emiatt jönnek a hibák. Összetett dolog a sok gombbal meg a beállítás-módosításokkal foglalkozni egyszerre. Talán ez is hatással van rám" - magyarázta meg idei teljesítményét Maldonado.

Rovatok