Index Vakbarát Hírportál

Fogjátok be, és vezessetek tovább!

2014. július 6., vasárnap 18:55

Csak az ötödik helyért hajthatott Silverstone-ban a két többszörös világbajnok, Sebastian Vettel és Fernando Alonso, de úgy mentek, mintha egyenesen a vb-győzelmük múlna ezen a pozíción.

Szenzációs csata volt, amiben előbb Alonso verte meg kívülről, a rendkívül gyors Copes-kanyarban Vettelt, majd pár kör múlva a német visszavágott ugyanott. Manővere már kanyarokkal korábban kezdődött, a Ferrari és a Red Bull egymás mellett ment sokáig, majd Vettel bebújt a spanyol elé.

Az RBR belső kamerájából látszik igazán, mennyire szoros volt, ez tényleg kerék kerék ellen ment, az autók centikre voltak egymástól.

Mindkettő akkora zseni, hogy mindeközben, vagy valamivel utána, a rádión képes volt a másikat szidni is. Vettel azt állította, Alonso leszorította őt, és ha nem vesz vissza, összeütköznek, míg a másik arra panaszkodott fennhangon, hogy Vettel tiltott helyen is használta az állítható hátsó szárnyat (DRS), illetve hogy lement a pályáról, amiatt tudott vele egy másodpercen belülre kerülni, ami a DRS-használat feltétele.

Alonso és Vettel csatája

A visszajátszásokból annyi derült ki, hogy Vettel tényleg elhagyta a pályát négy kerékkel, centikre ment a vonalon kívül az egyik balkanyarban, de már akkor is mp-en belül volt Alonsóhoz képest. Másrészt Alonsót is figyelmeztették futam közben pályaelhagyásért, vagyis általában ő is ugyanazt csinálta.

Mindenesetre nagyon klassz volt az egész, és olyan magas szinten művelték, hogy össze sem értek.

Rovatok