Index Vakbarát Hírportál

Megsemmisítő leoltás a vérciki Laudának

2014. július 10., csütörtök 17:10

Niki Lauda kiborult a Brit GP után, mert szerinte Kimi Raikkönen óriási balesete miatt nem kellett volna rendesen megcsinálni a szalagkorlátot, hiszen ezzel elment egy óra, amíg állt a verseny. Jobb lett volna valami átmeneti megoldás, mert ugyanilyen baleset ugyanott úgysem történik meg ismét.

A Mercedes-főnök véleménye olyan ciki, hogy nem szívesen kommentálnánk, szerencsére megtette ezt helyettünk Charlie Whiting FIA-versenyigazgató.

"Kizárt a vészmegoldás. Niki bebizonyította, fogalma sincs a pályabiztonságról, a kommentje csak árt. Röhejes azt mondani, hogy valószínűtlen, hogy egy másik autó is ugyanott találja el a szalagkorlátot. Ha egyszer előfordult, újra megtörténhet. Ez olyan, mintha Massa 2009-es baleseténél a Hungaroringen, amikor fejen találta egy rúgó, azt mondtuk volna, hogy valószínűtlen, hogy másik pilóta is így jár, és a mostani, megerősített sisakrostélyokat el se kezdtük volna fejleszteni" - nyilatkozta az Autosportnak.

Lauda és a másik csapatvezető, Toto Wolff folyamatosan azon sopánkodik, milyen kínos lenne a Mercedesnek, ha két vb-címért ádáz harcot vívó pilótája összeütközne. Lauda, illetve most Whiting szavai sokkal kínosabbak a márkának egy csapaton belüli versenybalesetnél.

Rovatok