Index Vakbarát Hírportál

Massa bicskanyitogató stílusban vádol

2014. július 21., hétfő 10:56

Az utóbbi négy futamból harmadszor végződött Felipe Massa versenye balesettel vasárnap délután, Hockenheimben. A brazil ezúttal Kevin Magnussennel koccant össze az első kanyarban, a Williamse felborult, de neki nem lett baja. Nem volt súlyos baleset, inkább látványos, és a visszajátszások alapján egyértelmű, ha valaki elszúrt valamit, az Massa volt. A felügyelők versenybalesetnek minősítették az esetet, nem büntettek senkit, de Massa azonnal vádaskodni kezdett.

"Én voltam elöl, enyém volt a kanyar, ha valakinek figyelnie kell, az a hátsó kocsi. Hárman nem fértünk be a kanyarba egymás mellett, ezért visszavettem, hogy ne legyek a csapattársam mellett. Újabb verseny, ahol egy másik autó intézett el, csalódott vagyok" - nyilatkozta.

Német rajtbaleset

A szokásos massás felindulás, hallottunk már ilyet eleget az utóbbi hét-nyolc évben, de a dél-amerikai mondandójába belefűzött még egy megjegyzést, ami közel áll a felháborító kategóriához: "Általában a GP2-ből érkező srácok okozzak a baleseteket".

Massa balesete a belső kamerából

Magnussen valóban újonc, de az ilyen általánosítás szokatlanul erős. A dán Massával szemben korrektül nyilatkozott.

Ki volt a hibás?

  • 6518
    Massa
  • 1419
    50-50
  • 1051
    Senki
  • 954
    Magnussen

"Ha lett volna hová mennem, nem ütközünk, az biztos. Sajnálom, de mindent megtettem, hogy elkerüljem, de nem tehettem semmit. Nem akartam kezdeni semmit Felipével, szóval nagyon szerencsétlen, hogy mégis koccantunk" - mondta.

A nem akartam semmit kezdeni Felipével valószínűleg arra utal, hogy még előzni sem akart, egyszerűen ott ment a belső íven mindenféle irányváltoztatás vagy elfékezés nélkül, Massa meg egyszerűen belefordult.

Rovatok