Index Vakbarát Hírportál

Egymásra mutogattak a Massa-gyűlölők

2014. július 24., csütörtök 19:06

Sztárok hiányában a Hungaroring csütörtöki sajtótájékoztatóján azt próbáltuk tudakolni a jelenlévőktől, Kobajasitól, Gutierreztől, Ericssontól, Vergne-től, Sergio Pereztől és Maldonadótól, hogy mi a véleményük a vasárnapi Massa-Magnussen ütközésről. A brazil ugyanis még Mogyoródon is azon rugózott, hogy a FIA miért nem büntette meg a dánt, miközben ő volt a hibás. (A szövetség versenybalesetnek ítélte a történteket, és nem avatkozott közbe.)

Az összes pilótához intéztük a kérdést, hogy mi a véleményük a FIA álláspontjáról, ilyenkor a moderátor szólít meg valakit, hogy kezdje a válaszolók sorát: "Ki akarja kezdeni, Sergio?"

"Kérdezze Pastort inkább, ő a barátja!" - hárított Maldonadóra Perez, és mellette ülő társára mutogatott.

"Kérdezze nyugodtan csak Sergiót, ő is a barátja" - replikázott Maldonado.

Miután egyikük sem felelt, Gutierrez következett, de ennek is hallgatás lett a vége, a negyedik próbálkozás jött be, Kobajasi vállalta, hogy mond valamit.

"Nagyon nehéz bármit hozzászólni. Nekem úgy tűnik, Magnussent nehéz lett volna kikerülni, tartotta az ívét. Felipe viszont kicsit éles ívet választott, túl sok helyet hagyott előtte, talán elkerülhette volna az ütközést. Nehéz volt kitalálni, Felipe mit fog csinálni, úgy tűnik, hirtelen belevetette magát a kanyarba. Magnussen is elkerülhette volna, ha fékez, de mondjuk pont a rajt után történt, és ha nagyobbat fékez, rengetegen megelőzik. Végül szerintem a kis tükrök miatt nem is látszott (Magnussen). Nagyon kicsik, és bizonyos szögben nehéz bármit is látni. Azt hiszem, ez a legnagyobb probléma" - mondta nagyjából ezt Kobajasi, mert a válaszát az erős japán akcentusa miatt a FIA később kiadott leírásából fordítottuk.

Végül Sergio Perez is vállalkozott aztán véleménynyilvánításra. "Nagyon nagyon szoros volt a futam eleje, a hockenheimi első kanyarban megtörténik az ilyesmi. Kevin mindent megtett, hogy elkerülje Felipét, de mégis összeértek, és Felipe nagyot bukott. Nehéz bárkit is hibáztatni" - maradt semleges a mexikói, akinek másfél hónapja ennél sokkal nagyobb karambolja volt Massával, aminek végén őt büntette a FIA.

Maldonado korábban szintén ütközött Massával, ő emiatt maradt csendben.

Rovatok