Index Vakbarát Hírportál

Lemond a Ferrari elnöke, Montezemolo?

2014. szeptember 5., péntek 15:22

A hétvégi Olasz Nagydíjon bejelenti lemondását a Ferrari elnöki tisztéről Luca di Montezemolo, állítja a Gazzetta dello Sport. Pino Allievi, az újság F1-szakírója úgy tudja, szokásos monzai látogatásakor Montezemolo maga hozza nyilvánosságra döntését, majd jövő hét csütörtökön, ferraris elnökségi ülésen hivatalosan is megerősíti azt.

A pletykák szerint már az utódja is megvan a vállalatnál, mégpedig a Forma-1-es istálló jelenlegi csapatfőnöke, Marco Mattiacci, akit Montezemolo nevezett ki új posztjára áprilisban. Állítólag az istálló vezetését pedig Ross Brawn veszi át, akinek visszatérést a héten már feltételezte a sajtó, miután Mattiacci elismerte, visszavennék azonnal.

Montezemolo 1991 novembere óta a Ferrari elnöke, a távozása nagy változást jelentene. Lelépésének lehetőségét Monzában már Fernando Alonsótól is megkérdezték.

"Nem tudom, én is csak a pletykákat hallottam, nem tudok az egészről semmit. Mióta én itt vagyok, ő az elnök. Ha már nem lesz itt, majd beszélünk róla, de az teljesen új helyzetet teremtene" - idézte az ANSA hírügynökség a spanyolt.

Montezemolo vezetésével lett a Ferrari több mint 20 év után világbajnok a Forma-1-ben, amikor Michael Schumacher 2000-ben megnyerte a vb-t, majd még négyszer ismételt. Montezemolo hozta össze azt a szupercsapatot, aminek topmenedzsere Jean Todt volt, technikai főnöke Brawn. Schumacher visszavonulása után 2007-ben Kimi Raikkönennel még egyszer világbajnokok lettek, 2008-ban összejött a konstruktőr-vb, ám azóta nem tudtak élen végezni.

Rovatok