Index Vakbarát Hírportál

17: boldog születésnapot, Max Verstappen!

2014. szeptember 30., kedd 17:22

Kedden lett 17 éves Max Verstappen, aki pénteken a Forma-1 legfiatalabb pilótája lesz, aki nagydíjhétvégén vesz részt: a tervek szerint bemutatkozik a Japán GP első szabadedzésén. Jövőre, a szezonnyitó ausztrál futamon pedig a legfiatalabb F1-versenyzővé válhat, amikor istállója, a Scuderia Toro Rosso színeiben rajthoz is állhat.

Verstappen most Jean-Eric Vergne-t fogja helyettesíteni, és már készül a szülinapi ajándéknak tűnő beugrásra.

"Remek felkészülési lehetőség lesz a következő szezonra, pár hónapja el sem tudtam volna képzelni, már nagyon várom. Értékes tapasztalat lesz, vezethetem a kocsit, és együtt dolgozhatok a csapattal. Nem a rekordok miatt megyek, csak hogy rutint szerezzek. Egy napot vezettem ezen a pályán a szimulátorban, ami segít egy kicsit, de nem helyettesíti az igazi vezetést. Nem tűnik könnyű pályának, főleg az S-kombinációt nehéz jól venni. Másfél órám lesz, igyekszem jól dolgozni, és segíteni a csapatnak" - harangozta be bemutatkozását a tehetség.

Nem ígérkezik könnyűnek első F1-napja, ugyanis a sorozat talán legnehezebb pályáján kell beülnie, illetve ülhet be. Szuzukában necces az első kanyar, az ő is említette S-kombináció, a két döntött jobbos, a Degner 1 és 2, ahol évről évre kicsúsznak rutinos klasszisok is, illetve a hosszú balos Spoon.

Verstappen eddig egy teljes napot gyakorolt az STR páréves autójával egy nem F1-pályán, az Adria közelében. Mindenki meg volt vele elégedve, az anyacsapat Red Bull Racing tanácsadója, Helmuth Marko egyenesen Sennához hasonlította. Máris elkezdheti bizonyítani, tényleg az a kaliber ő is.

Rovatok