Index Vakbarát Hírportál

Hamilton: Olyan érzés, mint mikor meghalt a gokartos társam

2014. október 13., hétfő 10:09

Húsz évvel ezelőtti történetet elevenített fel hétvégi BBC-s rovatában Lewis Hamilton a Bianchi-balesettel kapcsolatban. Arról írt, hogy 1994-ben már átélt a mostani szerencsétlenséghez hasonlót, sőt, még tragikusabbat, amikor egyik gokartos versenyzőtársa, Daniel Spence meghalt az egyik futamukon.

A volt brit Forma-3-as bajnok, Jamie Spence öccsének nagy jövőt jósoltak, de az egyik versenyen gokartja kerék-kerékkel találkozott egy másikkal, ráfutott arra, majd felborult, a gép a 9 éves pilótára esett. Mellkasi- és nyaksérüléseit nem élte túl, a kórházban életét vesztette.

"Kilenc éves voltam, és láttam meghalni egy fiatal gokartos társam. Egy jóbarátom, aki az ő jóbarátja is volt, abba is hagyta a versenyzést. Nagyon traumatikus időszak volt az az életemben. Máig emlékszem, hogy állunk a pálya mellett, és nevetgélünk a verseny előtt. A következő emlékem, hogy a temetésén vagyok. Akkor voltam életemben először temetésen" - írt a BBC-n Hamilton szörnyű élményéről.

"Most, hogy ez történt Jules-lel, nagyon nehéz nem erre gondolnom - utalt rá, hogy a francia kómában fekszik egy japán kórházban szuzukai balesetet után, életveszélyes agysérülésekkel. - Az ilyen dolgok felnyitják az ember szemét. Rettenetes dolgok történnek emberekkel, de a világ megy tovább, ami valahol szomorú. Persze emiatt sem jut eszembe felhagyni a Forma-1-gyel".

Daniel Spence haláláról a Motoring News című újság akkoriban így tudósított.

Hamilton vasárnap Szocsiban is győzött, idén kilencedszer lett első, és 17 pontra növelte az előnyét a világbajnokságban.

Bianchira gondolt a leintés után is: "Neki és a családjának ajánlom a győzelmet. Egész héten egy ember járt a fejünkben, Jules".

Rovatok