Index Vakbarát Hírportál

Már ez a traktor tragédiát okozhatott volna

2014. október 16., csütörtök 12:54

Robert Kubica is megszólalt a Bianchi-balesettel kapcsolatban, a BBC-nek nyilatkozott, és elevenített fel egy hét évvel ezelőtti esetet, amikor ugyanilyen tragédia történhetett volna, mint most a 25 éves franciával.

A Nürburgringen óriási eső csapott le, és a teljesen felázott első kanyarban sorra csúsztak ki az autók. Egyik jött a másik után, már az csoda volt, hogy egymásnak nem ütköztek, és hogy senkit nem találtak el az autók.

Jópáran álltak már a sóderben, és a daruskocsik javában dolgoztak, amikor érkezett az STR-es Vitantonio Liuzzi, aki ugyanúgy megpördült, mint a többiek. Először majdnem eltalálta a biztonsági kocsit, majd nagy sebességről a kavicsban lelassulva neki is ütközött az egyik traktornak. Szerencsére a Toro Rosso hátuljával, és már tényleg csak nagyon kis sebességgel.

Nurburgring 2007 - A traktor és Liuzzi

"Megúszta, így senkinek fel sem tűnt, hogy ez veszélyes lehet. De amikor látod, azt kérdezed, hogy történhet meg ilyen? Az FIA hihetetlen munkát végzett, hogy fejlődjenek a dolgok, de ez is azt mutatja, van még hova javulni" - mondta Kubica, aki szerint nagyon balszerencsés volt Bianchi, és bukása azt mutatja, az F1 még mindig nagyon veszélyes, akkor is, ha már azt gondolnánk, biztonságos.

A Marussia-pilóta továbbra is Japánban fekszik, kómában, élet-halál között. Állapota változatlanul kritikus, de stabil, apja szerint egyik nap jobban a helyzete, másnap rosszabb, ám felkészültek a legrosszabbra is.

Rovatok