Index Vakbarát Hírportál

Bianchi szállítható állapotba kerülhet

2014. október 28., kedd 10:41 | kilenc éve frissítve

Az olasz Omnicorse.it arról ír, Jules Bianchit a következő hetekben átszállíthatják a jokkaicsi Mie kórházból egy európai egészségügyi központba, állítólag Lausanne-ba, abba a kórházba, ahol Michael Schumachert is ápolták síbalesete után.

Az újságnak Nicola Acciarri, a bolognai Bellaria kórház agysebész specialistája nyilatkozott a 25 éves F1-pilóta lehetőségeiről: "Jules kómában van diffúz axionális agysérüléssel, de a keringési rendszere rendben van. Fiatal szervezet, feltételezem, hogy a keringése remek állapotban lehet, ezért a megfelelő óvintézkedések mellett repülővel lehetségesnek látom őt Európába szállítani".

Az biztos, hogy Bianchi apja már hetekkel ezelőtt arról beszélt, mindenkinek könnyebb lenne, ha Európában folytathatnák a kezelését, de reálisan nézve azért jóval bonyolultabb lenne az ő áthelyezése, mint Schumacheré volt, június közepén.

Először is a hétszeres bajnokot csak azután mozdították el a grenoble-i klinikáról, hogy közel félév után magához tért a kómából. Másrészt Grenoble és Lausanne között a távolság 200 kilométer, és nem is kockáztattak repülőt vagy helikoptert, mentőautóval vitték a németet egyik helyről a másikra.

Bianchi állapotáról továbbra sincs új információ hivatalosan, kritikus, de stabil állapotban fekszik október 5-i szuzukai versenybalesete óta, amikor autója a Japán Nagydíjon egy traktornak ütközött.

Rovatok