Index Vakbarát Hírportál

A Force India és a Sauber feladhatja az Amerikai GP-t

2014. november 1., szombat 22:49

Elképzelhető, hogy a rajt után a depóba állnak a Force India és a Sauber autói a vasárnapi Amerikai GP-n, hogy így hívják fel a figyelmet az F1-et sújtó válságra, értesült a SkySports. Két istálló, a Marussia és a Caterham már eltűnt, csődeljárás alatt vannak, és el sem utaztak Amerikába, így 22 helyett 18 autóval indul a futam.

A Force India, a Sauber és a Lotus nem tagja az F1 szabályait meghatározó ötcsapatos társaságnak, és az előbbi kettő azzal fenyegetőzik, hogyha nem vonják be őket a döntésekbe, kvázi bojkottálják a futamot. Mindhárom anyagi gondokkal küzd.

Ha nem állnak rajthoz, azzal megszegik a Forma-1-gyel kötött szerződésüket, és rengeteg pénzt buknak, ezért a klasszikus bojkott, hogy el sem indulnak, kizárt.

Közben Bernie Ecclestone azt nyilatkozta, hogy számol azzal, hogy jövőre még két istálló eltűnik, és csak 14 autó marad, ebben az esetben pedig jöhet a háromautós lehetőség: ha 16 alá esik a létszám, az F1 kötelezheti a Ferrarit, a McLarent és a Red Bullt, hogy indítson harmadik autót, ha ők nem tudnának, aztán a Williamset és a Mercedest kérheti harmadik kocsi rajthoz állítására - ők öten az F1 meghatározó résztvevői, akik közül a többiek ki vannak zárva.

A Sauber szerződtette Marcus Ericssont

A Caterham megszűnésével szabaddá vált svéd jövőre ül át a svájciakhoz, valószínűleg Esteban Gutuerrez helyére, és Adrian Sutil csapattársa lesz. Ericsson idén mutatkozott be az F1-ben, pontot nem szerzett.

Rovatok