Index Vakbarát Hírportál

Ecclestone már törölné a dupla pontozást

2014. november 16., vasárnap 10:16

Bernie Ecclestone egyelőre nem tudja, hogyan változnak majd jövőre a versenyszabályok a Forma 1-ben, de ha rajta múlik, legközelebb nem lesz dupla pontozású az idényzáró futam.

Ecclestone eredeti elképzelése az volt, hogy az utolsó pillanatig nyitott maradjon a világbajnok, hogy három futamon is duplán számolják a pontokat. Így legalább 150 pontos előnnyel kell rendelkezni egy pilótának ahhoz, hogy az utolsó három versenyen már biztonságban érezhesse a világbajnoki címét. "A csapatok nem fogadták el ezt, mert komplett idióták. Ezek csak szerelők, akik rövid távon gondolkodnak a csapatukról" – mondta Ecclestone.

Az F1-főnök az Independentnek nyilatkozott, és azt mondta, hogy nem áll elő újra ezzel az ötlettel, hiszen egyszer már leszavazták.

A mostani dupla pontos szabály Lewis Hamiltont hozhatja nehéz helyzetbe. Az utolsó futam előtt 17 ponttal vezet csapattársa, Nico Rosberg előtt. Ha Rosberg nyerne Abu-Dzabiban, akkor Hamilton csak akkor lehet világbajnok, ha a második helyen ér be. A hagyományos pontozásnál már egy hatodik hellyel is nyerne összetettben.

Rovatok