Index Vakbarát Hírportál

Szigorúan egy pohárkával!

2014. november 24., hétfő 11:06

Nem forgatta fel Abu-Dzabit Lewis Hamilton világbajnoki ünneplése vasárnap éjjel, bár hat évet várt második vb-címére, igen visszafogott maradt. A családjával vacsorázott, majd csatlakozott a Mercedes céges partijához, és végig szolíd maradt.

"Egy pohárral ittam múlt éjjel, ez több mint elég nekem" - mosolygott a hétfő délelőtti médiatalálkozón a futam helyszínén.

Az Autosport beszámolója szerint Toto Wolff csapatfőnök igen viseltesnek tűnt, és ugyanolyan boldognak, mint a versenyzője.

Hamilton máris a jövőről beszélt. "Még erősebben megyek az új szezonba, arra törekszem, hogy jobb legyek. Abszolút hiszek a csapatomban, és hogy nagyon nagyon erősek leszünk."

2008-as vb-je után 2009-ben az új szabályok miatt nem volt versenyképes kocsija az év második feléig, amikor végre meg tudott nyerni két futamot. Most teljesen ellentétes a helyzete.

"2009-ben változtak a kocsik, az aerodinamika, most minden hasonló marad. A Petronasszal együtt dolgozva képesek vagyunk fejleszteni a motoron és az autón. Már az jár a fejemben, hogy a gyárban vagyok, és letöltöm, amit csak lehet, megpróbálok javítani azokon a területeken, ahol még lehet."

Hamilton leginkább az időmérőkre gondolt, bár versenyeken, győzelmekben 11-5-re verte csapattársát, Nico Rosberget, időmérőkön 12-7-re kikapott tőle. Életében először veszített márkatársa ellen ilyen párbajt.



"Idén kiderült, hogy a versenynap a legfontosabb. De a versenyed kétszer olyan nehéz, ha a társad mögül indulsz. Természetesen az időmérő az a terület, amin dolgoznom kell, de nem aggaszt a dolog. Ha visszanéznek, évekkel ezelőtt azt mondták, Lewis nem tudja használni a gumikat a túl agresszív stílusa miatt. Idén viszont versenyről versenyre bizonyítottam, hogy kevesebb benzin is elég nekem, olyan jól ki tudom használni a gumikat, mint bárki, és remek előzési pozíciókba tudok kerülni. Ez a legjobb érzés. Nico nagyszerű időmérőköröket ment, részletesen megvizsgálom, hol tudnék javulni."




Rovatok