Index Vakbarát Hírportál

Vettel szerelmes a Ferrariba, és szavait hallva a Ferrari is beleszeret

2014. december 2., kedd 10:44 | kilenc éve frissítve

Szombaton vezetett először modern Forma-1-es Ferrarit, vasárnap egész nap szimulátorozott, hétfőn bemutatkozott a vezetőknek, és ismerkedett új csapatával Sebastian Vettel, aki Fernando Alonso helyére szerződött az olaszokhoz.

A német a fioranói tesztpályán vezetett egy 2012-es autót új, 5-ös rajtszámával, fehér sisakban, amin csak annyi állt, "első napom a Ferrarinál, 29.11.14".

A program végén a Ferrari egy kis videóban foglalta össze Vettel első élményeit, a négyszeres bajnok áradozott az új környezetről.

"Rengeteg mese van a Ferrariról, és hogy milyen érzés a piros autót vezetni. Csak megerősíteni tudom ezeket. Ez nem csak történelem, ez legenda, és tényleg létezik. Nagyon nagyon különleges ennek a részévé válni, az autóban ülni, nézni az embereket, akik a kerítésen túlról próbálják meglesni a kocsit. Nyilvánvalóan van az egészben van valami varázslatos, amit sosem fogok elfelejteni. Emlékszem, voltam itt nagyon nagyon régen, kisgyerekként, amikor én is a kerítés mögül leskelődtem. Most hivatalosan a csapat részeként itt lenni fantasztikus, találkozni a szerelőkkel, vezetni, különleges élmény. Új nekem ez a szín, mindenki piros, de ez valami különleges, és alig várom már, hogy kezdődjön a kihívás, amit bevállaltunk a következő évekre."

Vettel 1. napjai Ferrariban

Vettel lelkesedése példás, főleg, hogy egy olyan helyre jött, ahol hat éve nem nyerték meg a világbajnokságot, sőt, másfél éve egy futamot se, végigszenvedték ezt az évet. Pedig előtte folyamatosan vb-címekhez voltak szokva az új ember példaképével, Michael Schumacherrel, illetve csapattársával, Kimi Raikkönennel.

Rovatok