Index Vakbarát Hírportál

Raikkönen: Nagyon nagyot lépünk előre

2014. december 15., hétfő 10:22 | kilenc éve frissítve

Élete legrosszabb Forma-1-es szezonján van túl Kimi Raikkönen, egyelőre nem jött be, hogy visszatért a Ferrarihoz, amivel 2007-ben világbajnok lett. Volt csapattársa, Fernando Alonso mellett nem tudott labdába rúgni, az idei kocsit nem az ő stílusára találták ki, és sem a csapat, sem ő nem szakította meg magát, hogy év közben javuljon a helyzet. Ahogy a finn most mondta, "ha nem a bajnokságért küzdesz, akkor mindegy is". Valójában egy jó, illetve elfogadható versenye volt az Alonso alatt is szenvedő Ferrarival, a belgiumi, amikor negyedik lett.

Raikkönen állítja, nem érte váratlanul a sikertelenség. "Nyilván számítottam erre, tudom, hogy működnek a dolgok egy új csapatnál. Ha az autó nem fekszik neked, már nehéz változtatni, ahogy tapasztaltam azt korábban már a Ferrarinál is" - idézte őt az Autosport.

2009 hasonló volt neki, az olaszok akkor is szenvedtek az új szabályok miatt, ám akkoriban az évvégére valamennyire sikerült összekapniuk magukat, és Spában Raikkönnel nyertek legalábbegy futamot. Idén ez sem jött össze, a Ferrari 1993 óta először nem győzött a szezonban.

Az istálló viszont átalakult, új elnök jött, aki folyamatosan cseréli le az embereket, a menedzserek és a szakemberek is jönnek-mennek a Ferrarinél.

"Szerencsétlen év volt, de ez benne van. Világos tervünk van arra, hogyan jusson vissza a Ferrari oda, ahová tartozik. Minden területen nagyon nagyot fogunk előrelépni" - vagyis Raikkönen bízik a következő évében, amikor Alonso helyett új csapattársat is kap, Sebastian Vettelt.

Rovatok