Index Vakbarát Hírportál

Ketten is pályáznak Raikkönen helyére

2015. január 20., kedd 11:05

Hétvégén kezdett ismerkedni a Ferrarival az új tartalékpilóta, a decemberben szerződtetett Esteban Gutierrez, de a csapat szerződtette Jean-Eric Vergne-t is a 2015-ös szezonra. Mindezt úgy, hogy versenyezni Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen fog. A mexikói eurómilliókért vásárolta meg a harmadik pilóta posztját, Vergne-t tényleg tehetsége miatt választották.

Gutierrez utazik majd minden futamra, ha Vettellel vagy Raikkönennel valami történne, ő ugorhat be a helyükre, és valószínűleg tesztelhet is pár napot. Vergne munkája még ennél is kötetlenebb.

"Inkább dolgozom a szimulátorban, és csinálok valami hasznosat, mint hogy tartalékként a pályán üljek tétlenül. Frusztrálna, ha nem segíthetnék a csapatnak, úgy érzem, az enyém fontos feladat" - idézte a Gazzetta.it Vergne-t, akit a Toro Rosso bocsátott el három szezon után.

A francia nem is titkolja, hogy jövője miatt fogadta el az olaszok ajánlatát: A Ferrarinál dolgozhatok, ami nagyszerű lehetőségnek tűnik 2016-ra is. Ha már nem versenyezhetek, még mindig jobb itt, mint egy tökutolsó Caterhamben vagy Marussiában". (Pláne, hogy azok már tönkre is mentek.)

Vergne arra gondol, hogy Kimi Raikkönen szerződése az év végén kifut, és ha olyan pocsék formában vezet, mint tavaly, biztosan nem fognak vele hosszabbítani, amire nyitott lenne, mert, mint elmondta, nem akar még visszavonulni, ha megy neki a dolog.

Vergne alkalmazását biztosan támogatta Vettel, aki a Red Bullon keresztül kvázi csapattársa volt. (A Toro Rosso az RBR fiókcsapata.) "Mindig is jóban voltam vele, ahogy Kimivel is" - jegyezte meg erről a 24 éves Vergne.

Gutierrez egy évvel fiatalabb, két évnyi sauberes szenvedés után jön, ennyi idő alatt hat pontot sikerült szereznie, és volt egy leggyorsabb köre.

"A legfontosabb, hogy beilleszkedjek az új környezetbe, amilyen gyorsan csak lehet. Mielőbb meg kell ismernem az embereket, akikkel dolgozni fogok. A Ferrari-motorral már van tapasztalatom - a Sauber miatt -, remélem, így hozzá tudok járulni a fejlesztéséhez. Nagy dicsőség, hogy ennél a csapatnál lehetek, mert ez egy történelmi hely" - mondta a mexikói a lehetőségéről.

Mivel a Ferrari abszolút Vettellel képzeli el a jövőt, és sosem versenyeztette az embereit, valószínűleg Raikkönen után is második pilótát akar majd szerződtetni, illetve fiatal tehetséget, aki idővel talán a német utódja lehet: vagyis Vergne-nek és Gutierreznek is van esélye feljebb lépni.

Rovatok