Index Vakbarát Hírportál

Mercedes: Csak el ne szálljunk magunktól

2015. február 2., hétfő 10:35

Vasárnap Jerezben elkezdődött a Forma-1-es előidény, aminek első tesztnapján ugyan nem a Mercedes volt a leggyorsabb, de az tette meg a legtöbb kört: 157-et, 84-gyel többet, mint a következő.

Egészen félelmetes szám ez, pláne az első napon, valószínűleg minden idők leghosszabb bemutatkozó napját hozta össze Nico Rosberg a W06-os kocsival. Igazán gyors kört nem is próbált menni, az autó bejáratása volt a cél, ami a tökéletesnél is jobban sikerült.

A német igyekezett is visszafogott maradni: "Csak azt tudom mondani, jó megérzéseim vannak. Számok még nem mutatják ezt, egyszerűen egy érzés. Megbízható a kocsi, nem volt vele probléma, az egyensúlya is nagyjából rendben van. Természetesen nem tökéletes, van még mit javítani rajta".

Nico Rosberg Testing Mercedes W06

Pilótájánál sokkal lelkesebb volt főnöke, Toto Wolff. "Lebuktunk, Le Mans-ra készülünk, megbízhatóságot tesztelünk - ugratta az Autosport újságíróját. - De nem, nem akarok arrogáns vagy túl magabiztos lenni, szerénynek kell maradnunk. Igazán jól kezdtünk, a legjobb első nap a megtett táv és a megbízhatóság szempontjából. Nem feszegettük a kocsi határait. Nico is azt mondja, az egyik legjobb nyitónap, amire emlékszik."

Hétfőn a világbajnok kapta meg az autót, és Lewis Hamilton fél tizenegyre már hét tizeddel meg is javította Rosberg vasárnapi idejét. Nem ő a leggyorsabb viszont, mert Sebastian Vettel a Ferrarival saját első napi csúcsánál majdnem nyolc tizedmásodperccel jobbat futott: 1:21.884 volt a topidő, majd a négyszeres bajnok 1:20.984-re szorította le azt. Délután ötig ez még bőven változhat.

Rovatok