Index Vakbarát Hírportál

Hamilton: Az új Merci olyan, mint a régi

2015. február 3., kedd 13:01 | kilenc éve frissítve

Majdnem 260 kört tett meg első két tesztnapján az új Mercedes W06-os Jerezben. Nico Rosberg 157 kört teljesített minden hiba nélkül, majd hétfőn Lewis Hamilton 91-et fordult, amikor vízszivárgás miatt fel kellett függesztenie a tesztet.

Tavaly a Mercedes egyetlen problémája a megbízhatóság volt, az autó sebességben simán verte a többit, ám Hamiltonnak és Rosbergnek is többször kellett futamot, időmérőt feladnia a W05 miatt.

"Nagyszerű, hogy az első két nap ennyit tudtunk menni. Nagyot léptünk előre máris, erre lehet építeni, és akarunk is. De nem örülhetünk még túlzottan, nem tudni, hol tartanak a többiek" - idézte az Autosport Hamiltont.

A Mercedes az első két napon egyaránt a harmadik helyen végzett az időlistán, ám nem valószínű, hogy lassabb lenne, mint a Ferrari és a Sauber-Ferrari, amik mindkétszer verték. Hamiltonék egyszerűen nem köröztek kevés benzinnel, hosszabb etapokra koncentráltak, legalábbis egyelőre ezt kell feltételeznünk.

"Olyan, mint a tavalyi - mesélt Hamilton a W06-ról. - Kicsit több a leszorító erő, de különben pontosan ugyanúgy viselkedik. Még az ülésem is a tavaly használt, ugyanaz a kormány, ugyanaz a vezetőfülke. Érzésre is ugyanolyan az autó."

Kedden újra Rosberg vezeti az autót, a nap felénél a kocsi megadta magát. A német a második leggyorsabb volt száradó pályán, Kimi Raikkönen épp előtte állt a Ferrarival, felváltva vezették az időlistát.

Rovatok