Index Vakbarát Hírportál

McLaren-Honda: Tényleg nincs miért aggódnunk

2015. február 5., csütörtök 11:16

Négy nap alatt 79 kört tett meg a jerezi teszten a McLaren-Honda - a Sauber-Ferrari első napján ment hattal kevesebbet -, legjobb ideje 7 másodperccel maradt el a leggyorsabb Ferrariétól. A kocsi az első két napon kvázi el sem tudott indulni, 6-6 körre volt képes, a keddi áttörés után lerobbant, majd szerda délelőtt és délután is megállt.

Ezek után Matt Morris, a McLaren egyik vezető mérnöke ezt mondta: "Az abu-dzabi teszten két-három meglehetősen nagy problémára bukkantunk, amiket megoldottunk. Meggyőződésünk volt, hogy itt (Jerezben) szinte semmi gondunk nem lesz. Sajnos akadt pár problémánk. Kicsi, idegesítő dolgok, semmi meghatározó. De ezek miatt is igen sok időt maradt garázsban a kocsi".

Többet voltak bent, mint kint, de tavaly a Red Bull-Renault is szenvedett az új turbómotor miatt, aztán az első futamon dobogós lett, még ha később ki is zárták.

A McLarennel is biztosan így lesz, ugyanis Morris a következőkkel folytatta. "Nyilván jobb lenne előrébb lenni a listán, de nagyszerű szimulációs programok vannak manapság. Tisztában vagyunk a valós képességeinkkel, ugyanis jelenleg nem megyünk maximális erőbedobással. Ha ezt tekintjük alapnak, és megnézzük, hol kellene jelenleg tartanunk, én egyáltalán nem aggódom. Tényleg nincs miért aggódnunk. Pillanatnyilag ennyit tudunk" - idézte a szakembert az Autosport.com.

Egy éve a Lotus-Renault ennél valamivel rosszabbul kezdett, azokban a hetekben hallottuk sokat, hogy de a szimulációs programok szerint az autó ilyen meg olyan. Aztán a szezonban nyolc pontra volt képes a kocsi.

A McLarennél ez nem történhet meg, túl gazdag és túl rutinos ekkora égéshez a csapat, de Morris, és így az egész istálló önbizalma is irigylésre méltó.

Február 19-én folytatódik a tesztelés, sok múlik rajta.

Rovatok