Index Vakbarát Hírportál

A McLaren olyan, mint a Manchester United

2015. február 12., csütörtök 14:18

Második éve van névadó szponzor nélkül a McLaren, idén újra teljesen fekete a kocsi oldala, és feljebb is csak pár kisebb logó található. Előtte, 2007-től 2013-ig a Vodafone megvette a legtöbb felületet az autón, és még a csapat neve elé is odakerült a neve. Azóta viszont nincs semmi helyette, az istállót szimplán McLaren-Hondának hívják.

"A névadó szponzorok kora lejárt - idézte az Autosport.com Ron Dennis csapatelnököt. - A költségvetésünk 40-50 százalékába kerülne ilyesmi, de ennyit már senki nem fog fizetni. Tehát feldarabolod az egészet falatokra."

A McLaren, illetve a többi topcsapat költségvetése is 300 millió euró körül van évente, a jelenlegi gazdasági környezetben ennek tényleg nem lenne könnyű megfelelni. De miért nem adják akkor ők is olcsóbban magukat?

"Nem adtuk fel a reményt (egy főszponzorra), de nem fogjuk olcsón adni magunkat. Mint a Manchester United, attól még, hogy volt pár gyengébb meccsük, és visszacsúsztak a tabellán, ők a Manchester United. Szóval olyanok vagyunk, mint a ManUnited, még mindig mondhatjuk azt, hogy akartok minket szponzorálni? A legrosszabb, amit tehetsz, hogy elkezdesz kiesőjelöltként üzletelni. Talán hibásan gondolom, de nem hinném" - elemezte helyzetüket Dennis.

Angliában a Manchester United az utóbbi 25 év legjobb futballklubja, de amióta 2013 nyarán menedzsere, Sir Alex Ferguson - 27 évnyi munka után - visszavonult, csak szenvednek. Tavaly hetedikek lettek, most harmadikak, de esélyük sincs megnyerni a bajnokságot.

Rovatok