Index Vakbarát Hírportál

Vettel: Simán cserélgetem tovább a sisakjaimat

2015. február 23., hétfő 11:10

Kezdenek zúgolódni a pilóták a múlt héten kipattant sisakszabály miatt, vagyis hogy ettől a szezontól kezdve mindenkinek ugyanabban a bukósisakban kell végigversenyeznie az évet. Az előírás még ugyan nem hivatalos, de az elfogadása elméletileg formalitás, így a versenyzők is tényként beszéltek róla a barcelonai teszten.

Daniel Ricciardo excsapattársára, Sebastian Vettelre kente a felelősséget, tény, hogy leginkább miatta tiltják be a cserélgetést, a német eddig mintegy 100 féle sisakban indult.

"Seb miatt van az egész, szenvedni is fog miatta - nevetett Ricciardo. - Nekem nem gond, a cserebere elszállt kissé, szóval ha ugyanazt kell hordanom, nem probléma."

Még Felipe Massa is beszólt a buta szabályra, pedig ő 2002 óta ugyanazzal a dizájnnal fut, talán csak utolsó ferraris versenyére változtatott a sisakszínezésén.

"Nem tetszik, hogy mások cserélgetik a saisakjukat, de az még inkább nem, hogy ezt megtiltják nekik. A pilóta joga eldönteni. Pár év múlva a frizuránkat is megszabják?" - idézte az Autosport.com a brazilt.

A főkolompos Vettel közben röhög az egészen, és már tervezi az ellenállást.

"Azt akarták, hogy lenyugodjunk kicsit, úgy tűnik, ezekben a nehéz időkben csak ebben tudtak megegyezni - pikírtkedett azon, hogy a télen a motorszabályokon, a 2016-os módosításokon és a Marussia indulásán is veszekedtek a csapatok, többek között. - Nem tudom, milyen büntetés jár érte, de ha csak egy kis pénzt kell befizetnünk, akkor simán cserélgetem tovább a sisakjaimat."

A legröhejesebb persze az lesz, ha Vettel szavait hallva az FIA komoly büntetést szab ki, mondjuk boxbüntetéssel, pontlevonással, vagy időbüntetéssel próbálja betartatni az intézkedést.

Rovatok