Index Vakbarát Hírportál

Három napon múlik Alonso indulása

2015. március 4., szerda 13:55

Orvosi tanácsra hagyja ki a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat Fernando Alonso, aki február 22-én szenvedett agyrázkódást egy titokzatos tesztbalesetben. Már jól van, edz is, de ha újra rövid időn belül ismét agyrázkódást kapna, az már komoly következményekkel járhatna, erre figyelmeztették az orvosok.

Alonso a keddi bejelentés után Twitteren reagált, és pontosan megírta, mennyi időnek kell eltelnie, hogy újra vezethessen.

"Kemény, hogy ki kell hagynom Ausztráliát, de megfogadom a tanácsokat. Még egy ütés kevesebb, mint 21 napon belül kizárt."

It will be tough not to be in Australia, but I understand the recommendations. A second impact in less than 21 days "NO" #countdownMalaysia

— Fernando Alonso (@alo_oficial) March 3, 2015

Vagyis három hetet, 21 napot jelöltek meg orvosai, azt pedig könnyen kiszámolhatjuk, hogy Ausztráliában - március 13-án - 18 napon belül ült volna újra F1-autóba. Azaz 3 napon múlik a részvétele.

Persze három nap nem kevés idő - 72 óra -, ennyit volt kórházban is a balesete miatt. Azt sem értette senki, nagyjából ugyanolyan túlóvatoskodásnak tűnik ez is.

A McLaren-főnök Ron Dennis szerint egyébként agyrázkódása sem volt, ennek mondott tökéletesen ellent a McLaren kedden, amikor közölte Alonso kimaradását.

A 18 nap csak egy újabb furcsa döntés ebben az ügyben, amit már a FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) is vizsgál, és aminek körülményeit a McLaren nagyon gondosan igyekszik eltitkolni.

Alonso és a McLaren is jelezte, a második, március 27-én induló Malajziai GP-n már ott lesz a spanyol.

Rovatok