Index Vakbarát Hírportál

Räikkönen: Ilyen remek hangulat nem volt a Ferrarinál

2015. március 11., szerda 15:31

Eddig csak a csapatfőnök dicsérte a pilótáit, most már Kimi Räikkönen is megszólalt, hogy alátámassza mindazt, amit Maurizio Arrivabene róla és új csapattársáról, Sebastian Vettelről mesélt az utóbbi hetekben.

A Ferrarinál minden megváltozott az elmúlt félévben, kitették a vezérpilótát – Fernando Alonsót –, a csapatfőnököt és az elnököt is egy sor mérnökkel és háttéremberrel együtt. Räikkönent hallva a tisztogatás eredményes volt.

„Ismerem pár éve ezt az istállót, de azt kell mondanom, idén nagyon jó a hangulat. Az emberek boldogak, és szorosan együttműködnek. Ez jó jel. Ráadásul úgy néz ki, jó autót is építettünk a télen."

A teszteken valóban jól szerepeltek, főleg ahhoz képest, hol tartottak márciusra az utóbbi években. Hétvégén jön a nyitófutam, az első éles próba.

„Eljött az ideje a versenyzésnek, most derül csak ki, hogy is állunk. De azt hiszem, tavalyhoz képest csapatként nagyszerűen dolgoztunk. Elégedettek vagyunk az előszezonnal, még ha csak a pályán is derül majd ki, meddig jutottunk" – értékelt Räikkönen a Gazzetta.it-n.

Péntektől edzenek Ausztráliában, szombat reggel héttől lesz az időmérő, hattól vasárnap hajnalban a futam, magyar idő szerint.

Rovatok