Index Vakbarát Hírportál

Kimi Räikkönen magára haragszik

2015. március 13., péntek 11:04

A Mercedes mögötti első csapat volt az Ausztrál GP pénteki szabadedzésén a Ferrari, Sebastian Vettel hét tizeddel, Kimi Räikkönen bő egy másodperccel végzett Nico Rosberg mögött.

A német most mutatkozik be nagydíjon a Ferrarinál, és azt mondja, ilyen sima péntekre nem is emlékszik, vagyis elégedett, főleg hogy a Mercedesek utolérhetetlenek.

Räikkönennek is pozitív napja volt, de lehetett volna jobb is.

„Nem volt ideális nap, nem vezettem túl jól, nem tudtam összerakni a kört. Futottunk a kocsi után egy kicsit a hosszabb etapokon, és most már jobbnak tűnik, csak nehéz mindent összehozni rajta” – nyilatkozta.

A Ferrarit a teszek után nagyjából oda vártuk, ahol jelenleg áll Melbourne-ben, bár még nagyon korán van, ezt hangsúlyozta a finn is: „Tudjuk, hova tartunk, és még csak péntek van. Akad még dolgunk, de rajtam múlik, hogy menjek egy jó kört, és akkor rendben leszünk.”

A williamses Felipe Massa szerint, aki előbb hetedik lett, majd vízszivárgás miatt egyáltalán nem körözött délután, „a Ferrari hihetetlen időket ment a hosszú etapokon, ezért szemmel kell tartani”.

Az első tréningen csak 10. volt a Red Bull-lal Daniel Ricciardo, a másodikat pedig motorcsere miatt kihagyta. Nagyon rossz hír neki, hogy az Autosport úgy értesült, a motor kuka, nem lehet megjavítani, ő maga viszont azt mondta, meg lehet csinálni.

„Bonyolult megszerelni, ezért ahelyett, hogy összedobtuk volna, inkább szombatra akartuk százszázalékosra hozni. Nem befolyásolja az évi négy motorunkat, úgyhogy nem érvágás. Csak nem könnyű a helyzetem, mert be vagyok sózva, vezetnék már nagyon, úgyhogy kissé frusztrált az álldogálás.”

Azt Ricciardo is megerősítette, hogy a belső égésű motorral, tehát a legközpontibb elemmel van baj, a tesztek alatt ilyen probléma valószínűleg nem jött elő.

Az Ausztrál GP magyar idő szerint hajnal 4-től a harmadik edzéssel, reggel héttől az időmérővel folytatódik.

Rovatok