Index Vakbarát Hírportál

Sosem volt ilyen közel, hogy nő rajtoljon a Williamsszel

2015. március 14., szombat 17:02

Hátfájásra panaszkodott az Ausztrál GP időmérője közben Valtteri Bottas, a Williams-Mercedes pilótája, és bár be tudta fejezni a kvalifikációt, utána kórházba vitték kivizsgálásra és kezelésre.

Rob Smedley Williams-mérnök a SkySportsnak elmondta, nem tudni, mi baja versenyzőjüknek, a második harmadban egyszerűen rátört a derékfájás. Megnézték az ülését, rendben volt, talán az válthatta ki a fájdalmakat, hogy nem a szokásos módon kellett fékeznie, mert nem úgy reagált a pedál, mint általában - legalábbis ezt mondta Bottas, de probléma a fékkel sem volt. Smedley szerint különösen az utolsó, hosszú jobbkanyar viselte meg a finnt, ott veszített sok időt, ám így is a hatodik helyet szerezte meg.

Éjszakára nem kellett a kórházban maradnia Bottasnak, visszaengedték a hotelbe pihenni, de reggel újra megvizsgálják, és csak akkor derül ki, hogy indulhat-e a futamon.

A Sky felvetette, mi van, ha nem. Ebben az esetben a tartalék Susie Wolffra kerülne a sor, aki egy napot tesztelt a télen a Williamsszel és a szuperlicence is megvan. Akad viszont egy precedens 2009-ből: a Japán GP időmérőjén a toyotás Timo Glock nagyot bukott, nem indulhatott a futamon, a csapat kérvényezte, hogy a tesztpilóta Kamui Kobajasi beugorhasson, az FIA viszont nem engedte. Kobajasi akkor az egyik pénteki szabadedzésen vezetett is, ám a szövetség azt mondta, szombaton is részt kellett volna vennie egy tréningen.

Azóta viszont eltelt hat év, így a döntés most lehet más is.

Wolff a tesznapján azzal tűnt ki, hogy összeütközött a sauberes Felipe Nasrrel. Ez volt az előszezon egyetlen incidense, és hasonló balesetet nagyon nehéz felidézni az utóbbi 25-30 évből.

Wolff leánykori neve Stoddart, ő a Williams- és Mercedes-résztulajdonos Toto Wolff felesége. Toto Wolff a Merci egyik csapatvezetője is.

Rovatok