Index Vakbarát Hírportál

Bottas kihagyja az Ausztrál Nagydíjat

2015. március 15., vasárnap 05:34

A vasárnap reggeli vizsgálatok után még mindig nem lehetett tudni, indulhat-e Valtteri Bottas az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, de nem sokkal a futam előtt kiderült, hogy olyan súlyos a hátsérülése, hogy az F1-orvos Jean-Charles Piette nem engedte autóba ülni.

A finn a szombati időmérő után panaszkodott hátfájdalmakra, az éjszakát is kórházban töltötte. Mint kiderült, egy apróbb szakadás van az egyik porkorongjában.

A csapat rövid közleményében annyi állt, hogy a sérülést az időmérő alatt szenvedte, és az orvosistáb végül úgy döntött, inkább ne induljon, ezt a döntést pedig elfogadták.

Bottas helyett ilyen későn már nem lehet senkit nevezni, így az eredetileg hatodik helyről induló Williams nem áll rajthoz, a csapatot egyedül Felipe Massa képviseli majd a harmadik helyen.

A futam után Pat Symonds, a Williams technikai igazgatója azt nyilatkozta a Sky-nak, hogy nincs tartalék pilótájuk, Susie Wolff a tesztpilótájuk, úgyhogy egyelőre nem tudja megmondani, ki vezeti a kocsit, ha Bottas Malajziában sem indulhat. Pár tervük mindenesetre azért van.

Rovatok