Index Vakbarát Hírportál

Kimi: Az én hibám, és már elegem van belőle

2015. április 11., szombat 16:52

Csak hatodik lett a Kínai GP időmérőjén Kimi Raikkönen, miközben a másik Ferrarival Sebastian Vettel harmadik, és a finn nem keres kibúvókat: újra elrontotta a körét. Nagyobb gond, hogy ő sem tudja, hogyan.

"Ennyire nehéz volt vezetni az autót az első három kanyarban az utolsó körömnél. Annyi időt veszítettem a harmadik kanyarban, hogy én is meglepődtem. Az autó remekül viselkedett, de az utolsó próbálkozásomnál mégsem volt kezes valamilyen okból. Ott el is ment a kör, már nem lehetett behozni. Nem tudom, mi történt. Elment a kocsi abban a kanyarban. Talán az én hibám, talán senkié, de mindenképp csalódás. Nem tragédia, de kezd a szokásommá válni, amitől jobb lenne megszabadulnom" - értekelt a finn.

A hatodik kocka azt jelenti, hogy míg csapattársa győzelemre is gondolhat, és jó stratégiával mehet a Mercedesek ellen, ő maximum a dobogóban bízhat, de inkább abban sem, a negyedik hely a reális. Két hete, Malajziában is ott végzett, ám akkor önhibáján kívül koccant az első körben, és kapott defektet.

"A futamra jó lesz a kocsi, egész hétvégén az volt. Az utolsó szett gumin azért nem volt ideális, meglátjuk, mire lesz elég vasárnap."

A verseny vasárnap reggel nyolckor startol.

Rovatok