Index Vakbarát Hírportál

Lauda: Ezek önző állatok, még szép hogy

2015. április 14., kedd 07:30

Rosberg hisztijére reagált a Mercedes-csapatfőnök, majd a csapatnál szintén topmenedzseri pozícióban lévő Niki Lauda is. A német versenyző azon akadt ki, csapattársa, Hamilton csak magára figyelt a kínai futamon, így őt majdnem befogta a ferraris Vettel.

Hamilton meglepődött Rosberg kiakadásán, és Lauda is hasonlóan gondolja.

"Még szép, hogy önzőn fog vezetni, ezek a srácok ilyenek. Önző állatoknak hívom őket. És csak így lehet világbajnokságot nyerni. Ezt mindenki tudja. Nico ugyanazt csinálja, amit Lewis és fordítva. Így is kell, ez versenyzés. Itt nincs barátság, ha versenyzel, küzdened kell, ennyi. Aztán ha csalódott vagy, mondasz ezt azt, a végén majd lehiggadsz úgyis. Jön Bahrein, és kezdődik újra az egész" - idézte az Autosport a háromszoros világbajnokot.

Az osztrák is önző volt versenyzőkorában, bár több csapattársával elég jól kijött, többek között Clay Regazzonival vagy karrierjének utolsó éveiben Alain Prosttal.

Rosberg és Hamilton között a feszültség egyik oka, hogy hagyja őket versenyezni a Mercedes, és eddig közel egyforma gyorsak voltak. Viszont mostanra Hamilton már 14-5-re elhúzott futamgyőzelmekben, idén időmérőn is háromból háromszor verte Rosberget.

Rovatok