Index Vakbarát Hírportál

Räikkönen: El fogunk kezdeni nyerni

2015. április 20., hétfő 11:02

Idén, sőt, 2013 októbere óta először állt dobogóra a Forma-1-ben vasárnap Kimi Räikkönen, mióta tavaly visszaszerződött a Ferrarihoz, először került a top 3-ba az olaszokkal. A finn alternatív stratégiával verte Nico Rosberg Mercedesét is, csak a győztes Lewis Hamiltonnal nem bírt, bár tőle is csak 3,3 másodperccel maradt le a végén.

Räikkönennek az első kerékcseréjénél a többiekkel ellentétben közepes gumit raktak fel, és bár a végén szólt a rádión, hogy a befutóra is azt kellene megtartani, mert gyorsabb volt a Merciknél, visszarakták lágyakra. Utólag ezt ő is helyeselte, azzal még jobb lett, Rosberget simán megelőzte.

„Néhány megközelítésben nem egyeztünk, hogyan kellene teljesíteni a versenyt. A közepes gumin elég könnyen befogtam őket (a Merciket), de mégis a lágy gumi volt a jó megoldás a végén, azzal is sokkal gyorsabbak voltunk. Nagyjából kihoztuk magunkból a maximumot, remek versenyünk volt, és remélhetőleg lesz még pár ilyen" – lelkendezett a maga módján Räikkönen.

Azóta a 2013-as koreai dobogós futama óta ez volt a legjobb versenye, magasan. A múlt héten már dicsérte a Ferrarit, és ezt most csak megerősíteni tudta.

„Megvolt a sebességünk, csak dolgoznunk kell tovább, és fejlesztenünk minden területen. Biztos vagyok benne, hogy odaérünk (a Mercihez), és minden hétvégén a győzelemért indulhatunk. Jól érzem magam, elégedett vagyok a csapattal. El fogunk kezdeni nyerni. Csak nyugodtnak kell maradnunk, és azt tennünk, amit eddig, és akkor hamarosan elérjük a célunkat."

A Ferrari egy tél alatt annyit fejlődött, mint más csapat három év alatt sem, a tavaly év végi negyedik legerősebb kocsiból a második legjobbat rakta össze.

„Az autó minden része javult, nagy rész ebből a motor érdeme, de nem az egész. Sokkal jobb a kocsi, nagyobb a leszorító erő, könnyebben vezethető. Minden terület fejlődött. A kollégák sokkal szorosabban dolgoznak együtt, ez sokat segített abban, hogy eddig juthassunk. Azt hiszem kevesen számítottak rá tavaly, hogy ilyen hamar ilyen pozícióban leszünk" – üzent elegánsan a kétkedőknek Räikkönen.

Rovatok