Index Vakbarát Hírportál

Button nem viharzott el a bahreini pályáról

2015. április 23., csütörtök 14:19

A Daily Mirror című brit bulvárlap azt írta, Jenson Button "médiakötelezettségeit elmulasztva elviharzott" a bahreini F1-pályáról vasárnap, miután kiderült, hogy autója nem tud elindulni a futamon.

Az angol McLaren-Hondája pénteken és szombaton is pár kör után megadta magát, vasárnap pedig a startra készülve derült ki, a korábbi gondokat nem sikerült megoldani, ezért el sem tudják indítani a gépet.

Button méltósággal viselte a sorsát, állítja a McLaren, ami az újság híresztelésén annyira kiakadt, hogy a Pitpass.com-nak a csapat kommunikációs igazgatója, Matt Bishop tisztázta a történteket.

"Jenson a tévéinken nézte a Bahreini Nagydíjat az istálló központi mobilépületében, közben szórakoztató és szakértő twitekkel dobta fel a versenyt. A futam végén hagyta el feleségével, Jessicával a pályát, a csapat tudtával és beleegyezésével, miután illemtudóan elköszöntek mindenkitől.

Azt mondani, hogy elviharzott, ahogy pár szánalmas szalagcím híresztelte, teljes nonszensz."

A másik McLaren-Hondával Fernando Alonso elstartolt, sőt végig is ment, 11.-ként ért célba, amivel beállította a csapat és Button legjobb idei eredményét. Az angol a szezonnyitón, Ausztráliában lett tizenegyedik.

Rovatok