Index Vakbarát Hírportál

Hamilton marad, de jól megkérte az árát

2015. május 20., szerda 13:34

Szerda kora délután, egy nappal a Monacói GP előtt kitwittelte a Mercedes, hogy meghosszabbította Lewis Hamilton szerződését a következő három szezonra.

Az angol megállapodása évvégén futott ki, a tárgyalások közel egy éven át tartottak, és hosszú-hosszú egyezkedés után mostanra sikerült megállapodni.

Hivatalosan nem lehet tudni, mennyit keres majd a kétszeres bajnok, de minimum évi 30 millió, maximum 42 millió euró körüli összegről lehet szó. A brit sajtó, köztük a Mirror szerint a szerződés 100 millió fontot ér prémiumokkal együtt, vagyis 2018 végéig összesen 140 millió eurót kaszálhat a klasszis, ha mindent megnyer, amit lehet, és ezzel kihasznál minden bónuszt.

CONFIRMED: 3 more years for @LewisHamilton! “@MercedesBenz is my home” #3MoreYears pic.twitter.com/PAmAWudo2v

— MERCEDES AMG F1 (@MercedesAMGF1) May 20, 2015

Nem biztos viszont, hogy ő lesz a legjobban kereső a Forma-1-ben, mert a négyszeres bajnok Sebastian Vettel a Ferrarinál hasonló paraméterekkel írhatott alá múlt év végén, szintén három évre. Nagyjából ugyanannyit kaphatnak, a juttatásokban lehet különbség.

Hamilton 2013 óta szerepel a Mercedesnél, amivel eddig 15 futamot nyert meg, és tavaly világbajnok lett. Idén háromszor győzött, 20 ponttal vezeti a bajnokságot csapattársa, Nico Rosberg előtt.

Korábban a McLarennél is Mercedes-motoros autót vezetett, összes GP-jét ezzel a márkával szerezte, mind a 36-ot.

Rovatok