Index Vakbarát Hírportál

Raikkönen: Katasztrófa

2015. május 23., szombat 17:24

Csak hatodik lett a Monacói GP időmérőjén Kimi Raikkönen, ezzel 6-0-ra ég a másik ferrarissal, Sebastian Vettellel szemben idén kvalifikációkon, ő az egyetlen, aki egyszer sem tudta megverni csapattársát. Egy körön egyszerűen nem képes összerakni a kocsit és magát, Vettel most is harmadik lett, a finnt meg a két Red Bull- Renault is megelőzte.

"Rossz ez az eredmény, mert itt nagyon nehéz előzni. Nem egy boldog nap. Hosszú verseny lesz ez, ha beragadok valaki mögé, de próbálom kihozni belőle a maximumot - kesergett Raikkönen. - Az első szett gumi nem tapadt, a második normális volt, de forgalomba kerültem. Katasztrófa volt az egész. A kocsi rendben, ám a gumikat nem lehetett felmelegíteni. Úgy tűnik, mindenhol képesek vagyunk elrontani. Ki kell találnunk valamit, mert vasárnapra folyton nehéz helyzetbe hozzuk magunkat."



Amint látjuk, már kínjában ironizál is önmagán, Monacóban a középmezőnyben piszkosul nehéz lesz neki, már a rajtnál könnyen bajba kerülhet az első kanyaros tömörülésnél.

Ráadásul, amint mondta is, itt abban sem reménykedhet, mint Barcelonában és Bahreinben, ahol a startnál, illetve az első körön többet is előzött, mert a városi pályán lehetetlen előzni, hacsak az előtted lévő el nem szúr valamit.

Rovatok