Index Vakbarát Hírportál

Falba szúrta kocsiját a 17 éves Verstappen

2015. május 24., vasárnap 17:23

Első látásra ijesztő balesetet szenvedett az F1 legfiatalabb pilótája, a Toro Rossót vezető Max Verstappen, aki a célegyenesben kaszálta el előbb Romain Grosjeant, majd állt igen komoly sebességnél a falba.

A fiatal holland a 10., még pontszerző helyért előzte volna a Lotust, arra számított, hogy a célegyenes végén beszúr majd a belső ívre, de azzal nem számolt, hogy Grosjean az elkopott gumijain óvatos lesz, és a vártnál korábban kezd majd fékezni. Ezért a bal első kerekével telibe találta a Lotus jobb hátsóját, majd irányíthatatlanul csapódott az egyenes végén a falba.

Verstappen vs. Grosjean

Grosjean komoly károsodás nélkül megúszta, de ő is pont nélkül zárt, ahogy a holland is, aki élete első versenyét teljesítette volna Monacóban. Szerencsére neki sem lett baja, hamar kiszállt a kocsiból, ahol egyből megvizsgálták és minden rendben volt vele. Büntetés nélkül viszont nem úszta meg, a következő nagydíjat Kanadában öt rajthelyes büntetéssel kezdi majd.

A balesetnek viszont komoly következménye lett: emiatt küldték be a safety cart, ami után az élen haladó Lewis Hamilton kiment kereket cserélni, de a 24 másodperces előnyével együtt az első helyet is elbukta ezzel, és csak a harmadik lett.

A hétvége mozgalmas volt a monacói célegyenesben: a World Series by Renault versenyén is volt egy komolyabb incidens, ott az egyik autó majdnem ki is repült a pályáról a korlát fölött.

Rovatok