Index Vakbarát Hírportál

Alonso besokallt, kiakadt a McLaren-Hondára

2015. június 8., hétfő 18:04

Megtagadta a csapat kérését a Kanadai GP egyharmadánál Fernando Alonso, amikor a McLaren-Honda mérnökei arra kérték, kezdjen el üzemanyagot spórolni.

"Nem akarok, nem akarok! Már így is van elég gondom. Dilettánsnak tűnök ebben (a kocsiban). Most versenyzek, aztán majd meglátjuk a benzint" - szólt vissza, és szavait a tévéközvetítésbe is bejátszották.

Alonso először borul ki - nyilvánosan - a McLaren-Hondára

Alonso végre versenyezhetett a többi autóval, Sebastian Vettel Ferrarijával egészen jó csatát vívott, igaz csak másfél körön át tartott, a német simán otthagyta.

A spanyol hat futamon még pontot sem szerzett új csapatával, később ezúttal is ki kellett állnia, kipufogóhibával.

"Nem frusztrált a dolog, csak nem értettem egyet, hogy mikor kezdjünk üzemanyagot spórolni. A futam különböző szakaszaiban különféleképpen kell vezetni, és ha egy csata közepén vagy, a benzin másodlagos. Lesz idő majd később spórolni, hagyjanak előbb versenyezni" - magyarázta már a verseny után a kétszeres világbajnok.

Eddig mindig védte új csapatát, a McLaren-Hondát, ami abszolút versenyzésre alkalmatlan autót csinált, azúttal viszont már nem tagadta elégedetlenségét.

"Mész a mezőnyben, aztán jön egy csoportnyi kocsi, ami gyorsabb nálad. Úgy tűnik, mintha amatőr lennél, és ez nem jó. Tudjuk, hogy nem vagyunk überversenyképesek, és hogy javítanunk kell a megbízhatóságon. A mi helyzetünkben persze más téren is van tennivalónk, ezen a hétvégén újabb leckét kaptunk. Nem volt egy egyszerű futam."

Vagyis tényleg dilettánsnak érezte magát, és az überversenyképes jelzővel még pikírtkedett is az eddigi teljesítményükön.

Kanadában Alonso után a másik McLaren-Honda, Buttoné is kupufogóhibával állt ki, csak másmilyennel.

"Fájdalmas volt a pályán lenni. Azt kell mondanom, kellemetlen ez az idény, Monacót kivéve" - összegzett Button.

Az angol hetedszer próbálkozott a Honda motoros McLarennel, eddig csak Monacóban tudott pontot szerezni, elcsípett egy nyolcadik helyet, így 4 ponttal megelőzi a három nullapontost, Alonsót és a két Marussia-pilótát a bajnokságban.

Rovatok