Index Vakbarát Hírportál

Kimi: Hogy a picsába történhetett ez meg?

2015. június 20., szombat 19:40

"Hogy a picsába lehetséges ez?" - kérdezte Kimi Raikkönen csapatvezetőitől a rádión keresztül az Osztrák GP időmérőjén, miután közölték vele, hogy 18. lett, és kiesett.

A finn később elmondta, mi történt pontosan.

Räikkönen: ''How the fuck that is possible?''

"Nyilvánvalóan rossz információt kaptam. Azt tettem ugyanis, amit mondtak nekem. Azt sosem közölték velem, hogy az eredeti terv immár lehetetlen, így egy kört elveszítettünk" - magyarázta.

A lényeg rém egyszerű: Raikkönennek azt mondták, 3 köre lesz, ezért az első megnyomta, a másodikban kicsit kiengedett, hogy majd a harmadikban megfutja a szükséges kört, ám arra már nem maradt idő, mivel 3 körhöz túl későn küldték ki a boxból.

"Három körről tudtam, ám amikor kimentem észrevehették, hogy túl későn eresztettek ki, és három nem fog beleférni. A lényeg, hogy túl későn engedtek el, és ez sokba került. Én csak azt tettem, amire kértek, valahova hiba csúszhatott. A terv megváltozott, csak velem elfelejtették közölni."

A Ferrarinál az előző két csapatfőnök alatt megszokottak voltak az ilyen hibák, de Maurizio Arrivabene idei érkezése óta ez az első baki.

A büntetések miatt Raikkönen végül a 14. hely környékéről fog rajtolni, de ez nem nagy vigasz, főleg, hogy két éles kanyarral kezdődik a pálya, ahol besűrűsödik a mezőny. Így Raikkönen terve egyértelmű.

"Megpróbálok kimaradni a szarból az első körben, aztán szerintem meglesz a sebességünk, hogy előre lépjünk, de sose lehet tudni, mi történik a futamon" - közölte a maga szókimondó módján.


Rovatok