Index Vakbarát Hírportál

Vettel kiakadt, káromkodott a defekt miatt

2015. augusztus 23., vasárnap 17:35

Az utolsó előtti körben kapott durrdefektet a Belga GP-n Sebastian Vettel, ezzel harmadik helyet veszített, viszont szerencséje, hogy baleset nélkül megúszta az esetet, ami a pálya egyik leggyorsabb pontján történt: épp híres-hírhedt Eau Rouge kanyar után.

Nem is a jó eredmény elvesztése, inkább a történtek miatt háborodott fel.

"Ilyesmi nem történhet meg, elfogadhatatlan. Ha 200 méterrel előbb történik, nem állnék itt, befúródtam volna az Eau Rouge-ban. Nem tudom, minek kell még történnie. A gumidolog időről időre felmerül, csak senki nem beszél róla" - nyilatkozta a BBC-nek feldúltan, egyik szavát ki is kellett sípolni.

Vettel swearing in post race Belgian GP

Pénteken a mercedeses Nico Rosberg szenvedett hasonló, szintén jobbhátsó durrdefektet, a gumiszállító Pirelli elhárította a felelősséget.

"Mindig ugyanaz a válaszuk, igen igen, valami kivághatta a gumit, törmelék, vagy a kasztni, vagy lefutottál a pályáról. De ha Nico azt mondja, ha nem futott le, akkor nem futott le, én sem futottam le, de egyszer csak szétrobbant a gumi. Nem olyan rossz a helyzet, mint Silverstone-ban, de tarthatatlan" - magyarázta a négyszeres bajnok ferraris.

Vettel tire fail

Két éve, Silverstone-ban sorozatosan kaptak defektet a kocsik, a Pirelli a következő versenyre megerősítette a gumikat. Azóta rendeződött a helyzet, tavaly nem volt probléma, de most látszólag két megmagyarázhatatlan defekt történt.

Vettel Tyre Blowup Spa

Vettel a többiekkel szemben csak egyszer cserélt kereket, így akart végigmenni a távon, ám a feltételezést, hogy túl sokat akartak, ezért kellett bűnhődniük, visszautasította.

"Kicsit korábban van ez az egész, és cseszhetem"- káromkodott ismét Vettel. (Ezúttal a fucked szót sípolták ki.)

Rovatok