Index Vakbarát Hírportál

Button a hétvégén bejelenti visszavonulását?

2015. szeptember 21., hétfő 13:10

A hétvégi Japán Nagydíj előtt jelenti be Jenson Button, hogy a szezon végén otthagyja a Forma-1-et - értesült a brit Telegraph című lap.

Az újság szerint Button a megbízhatósági világbajnokságban (WEC) fogja folytatni, és feltehetően médiakarrierbe is kezd, szerepet vállalhat a BBC Jeremy Clarkson nélkül újrainduló Top Gear magazinjában.

Button mút hétvégén, Szingapúrban még arról beszélt, tárgyalnak a következő szezonra érvényes opciós szerződésének aktiválásáról a McLaren-Hondával, de még nem egyeztek meg. Azt mondta, pár héten belül meglesz a döntés, az F1-ben akar maradni, és a McLarennél, másik istállónál nem tudja elképzelni a folytatást. Azt is megemlítette viszont, hogy meg kell vizsgálnia, hol tart az életében.

Buttonnak a szuzukai az egyik kedvenc futama, kedveli a japán kultúrát, felesége is japán.

A McLarentől az elmúlt hetekben többször kinyilvánították, meg akarják tartani Buttont, de azt sem tagadták, anyagi gondjaik vannak az idei sikertelenség miatt. Buttonnak jövőre a megállapodásuk szerint 10 millió euró körüli fizetés járna, ami a McLarennek most rengeteg.

Az angol 2009-ben a Brawn GP-vel lett világbajnok, azután igazolt a McLarenhez, amivel 8 futamot nyert, 2011-ben második lett a vb-n. Az utóbbi két évben viszont csak szenvedett a csapattal, idén pedig minden eddiginél gyengébb az istálló a Honda-motor miatt.

Button a mezőny második legidősebb versenyzője, januárban lesz 36 éves. Összesen 15 futamgyőzelme van, 2000 óta van az F1-ben.

Rovatok