Index Vakbarát Hírportál

Schumacher miatt magyarázkodik a Ferrari-főnök

2015. szeptember 30., szerda 16:34

Félreértésbe keveredett Maurizio Arrivabene Ferrari-csapatfőnök, amikor őszintén beszélt csapata volt és jelenlegi pilótájáról. A Corriere della Serának azt mondta, "Michael (Schumacher) befelé forduló egyéniség volt, aki csak egy szűkebb körnek nyílt meg, Sebastian (Vettel) nyíltabb, a srácok maguk közül valónak tekintik".

Természetesen sajnos manapság már ennyi miatt is magyarázkodni kényszerül az ember, így Arrivabene a német RTL-en egyértelműsítette szavait.

"Ellentmondásos helyzetet teremtett a nyilatkozatom, pedig semmi köze ilyesmihez. Minden tiszteletem Michaelé és Sebé, mindig is azt mondtam, nagyszerű csapatjátékosok, nagyszerű versenyzők, de természetesen mások. Michael óriási bajnok és nagyszerű férfi, csakúgy, mint Sebastian. De Michael inkább befelé forduló, míg Seb nyíltabb, ennyi."

Arrivabene jó 20 éve is már a Ferrari dohányszponzoránál dolgozott, nagyon közel állt a Ferrarihoz már akkoriban is, jól ismerte Schumachert versenyzőként és emberként is. Vettelt tavaly óta ismerheti közelebbről, amikor a német a Ferrarihoz szerződött, őt pedig kinevezték csapatfőnöknek.

"Megleptek a reakciók, mivel mindkettő a barátom, és ha ismernék Michaelt, tudnák, milyen nagy figura. Annyi a különbség, hogy Sebnél ez hamarabb kiderül. Nem akartam megsérteni Michaelt, sőt, épp ellenkezőleg" - kért kvázi elnézést a semmiért Arrivabene.

Schumacher 2013 évvégi síbalesete óta nincs a nyilvánosság előtt, tavaly júniusban felébredt a kómából, azóta semmit nem tudni róla, maximum annyit, hogy nagyon nagyon lassan javul az állapota.

Rovatok