Index Vakbarát Hírportál

Vettel elegánsan helyretette Lauda marhaságait

2015. november 12., csütörtök 17:48

"Mióta a Ferrari Monzában bemutatta a fejlesztett motorját, befogott minket erőben, és ugyanolyan hatásfokkal is tudja azt kihasználni. A 20 lóerőnyi előnyünk eltűnt. Jelenleg motorerőben azonos szinten állunk, ezt tudjuk a referenciákból, de a Mercedes-kasztni, mint kocsi, még mindig fölényben van" - nyilatkozta az olasz Autosprint magazinnak a hét közepén Niki Lauda, a Mercedes egyik csapatvezetője.

Ez természetesen nettó hülyeség, mert alig két hete, Mexikóban, az új pályán, ahol - mint kiderült -, Monzánál is jobban számít a motorerő, a Mercedesek laposra verték a Ferrarit is. Mint ahogy az is marhaság, hogy a Mercedes lenne a legjobb kocsi a mezőnyben, hiszen Szingapúrban, a pályán, ahol legkevésbé számít az erő, nem csak a Ferrari, de a Red Bull is lemosta, dobogóra sem tudtak állni. Az egyetlen hely volt egész évben, ahol még az első sorba sem tudtak kvalifikálni, mert Vettel és Ricciardo kiszorította őket.

Rendben, ezt mi mondjuk, és mit is számítana a mi véleményünk, csakhogy csütörtökön Brazíliában a hivatalos sajtótájékoztatón megkérdezték a jobbik Ferrari-pilótát, Sebastian Vettelt, egyetért-e Lauda motorokra vonatkozó véleményével.

"Nos, a motorral nem vagyunk pariban, mert akkor teljesen más lett volna ez a szezon - lőtte le azonnal a feltételezést is a német, de az volt az igazán elegáns megsemmisítés, ami utána jött. - 

Niki véleménye általában nem a legmegbízhatóbb, fogalmazzunk így, mert nagyon gyorsan változtatja az álláspontját, néha van értelmük a szavainak, máskor meg semmi.

De minél többet beszél rólunk, annál jobb, mert azt jelenti, jövünk fel."

Úgy tudni, Lauda rúdja kifelé is áll a Mercedestől, persze nem emiatt, mert akkor a másik csapatfőnököt, Toto Wolffot, aki híres ésszerű és átgondolt nyilatkozatairól, már rég el kellett volna küldeni.

Rovatok