Index Vakbarát Hírportál

Finn világbajnoktól lopott ötletet Verstappen

2015. november 17., kedd 09:20

Tizedik lett a pályán, kilencedik Massa kizárása után, így két pontot szerzett a Brazil GP-n Max Verstappen, aki szeptember végén még csak 18 éves lett. Ő minden idők legfiatalabb pontszerzője az F1-ben, és nem most lett az, hanem még a szezon elején. Van már két negyedik helye is a Toro Rossóval, de tudása leginkább abból látszik, ahogy előz.

Most Felipe Nasrt hagyta le úgy, ahogy csak a legjobbak tudják. Kívülről támadt, mert tudta, hogy a következő kanyarban az lesz az előnyösebb ív, kemény volt, de szabályos, a belsőn aztán szépen kiszorította a Saubert, és elment.

A futam hajrájában aztán újra Nasr mögé került, és ugyanezt, ugyanígy megcsinálta, csak még tisztábban.

Aztán elárulta, honnan vette az ötletet, hogy a szokatlan, és igen nehéz manővert megcsinálja: Kimi Raikkönentől. A finn a 2012-es Brazil GP-n előzött ugyanígy, nem is akárkit, Michael Schumachert.

"Pár éve láttam ezt Raikkönen és Schumacher között. Tetszett, és most lehetőségem volt megcsinálni" - idézte a hollandot a Motorsport.com.

Aztán a végén volt még egy előzése, a tizedik helyre pár körrel a vége előtt jött fel, ehhez Maldonadót hagyta el, teljesen tisztán, immár belülről.

Rovatok