Index Vakbarát Hírportál

F1: véget ért az év egyik legfrusztrálóbb huzavonája

2015. december 3., csütörtök 17:16

A Renault és a Lotus aláírták a szükséges papírokat, megtörtént az istálló adásvétele, értesült az Autosport.com. Az újság szerint Carlos Ghoshn Renault-elnök tanulmányozta Bernie Ecclestone üzleti ajánlatát, vagyis hogy gyári istállóként mennyi bevételre számíthatnak az F1-től, és rábólintott a bizniszre.

A hivatalos bejelentésre még valószínűleg legalább hétfőig várni kell, akkor jár le ugyanis a határidő, amit a Renault egy angliai bíróságtól kapott a megvételre, vagy a Lotus ellen megindul a csődeljárás. Az ügylet hónapok óta húzódik, többször voltak arra utaló jelek, hogy nem is lesz belőle semmi.

A Renault 2011 után tér vissza az F1-be teljes gyári csapattal, egyik pilótája Pastor Maldonado, a másik Jolyon Palmer lesz, aláírt szerződésük van, bár még a Lotusszal állapodtak meg. Maldonado helye biztos, 40 millió euró körül fizet azért, hogy versenyezhessen, és valószínűleg új angol társa sem keveset fog letenni.

A Renault saját teamje mellett a Red Bull Racinget továbbra is ellátja motorokkal, de szinte biztosan nem a saját neve alatt. Egyelőre még ezt a megállapodást sem jelentették be.

UPDATE: Csütörtök késő este a Renault hivatalosan is megerősítette, hogy teljes gyári csapattal visszatér a Forma-1-be, megvette a Lotust. Carlos Ghoshn nyilatkozott, azt mondta, két lehetőségük volt, kiszállni, vagy fulltime visszatérni, utóbbit látta a megfelelő döntésnek.

Rovatok