Index Vakbarát Hírportál

A Red Bull visszaszívatja Ron Dennist

2015. december 4., péntek 10:23

Pár napja derült ki, hogy Ron Dennis McLaren-főnök pimaszul dörgölte a Red Bull-menedzser Chris Horner orra alá, hogy ő tiltotta le a Hondát, ami szívesen adott volna motort a csapatnak.

Pár hete jött ki az is, hogy a Red Bullhoz pártol a McLaren egyik 30 éves szponzora, a TAG Heuer, és most Chris Horner arra utalt, az óramárka különösen fontos helyet fog kapni az istállónál.

"Azt hiszem, Ron Dennis nem fog örülni" - felelte Horner, amikor arról kérdezték, jövőre a motorjuk tényleg a TAG név alatt futtatják-e. Idegesítő huzavona után a napokban véglegesedik, hogy a Red Bull továbbra is Renault-val fog menni, de a franciák már nem adják ehhez a nevüket, és az RBR az új támogatójával brandelheti a motort.

És hogy miért zavarhatja ez Ron Dennist? Mert a motor neve, amivel harminc éve a McLaren első világbajnokságait nyerte ez volt: TAG Turbo.

A Red Bull Racing akciójára utaló jel, hogy egy képet tettek ki a weboldalukra, amivel bemutatják új mecénásukat, látható rajta négy fehér köpenyes mérnök és a kocsijuk motor nélkül. A szlogen pedig, hogy "svájci szakértelemmel hozzuk be a lemaradást".

Ron Dennis természetesen azt nyilatkozta - a Motorsport.com-on - , hogy nem érti, miért vannak fennakadva az emberek rajta, hogy a 30 éves szponzoruk otthagyta őket. Elmesélte, hogy csupán annyi történt, hogy a cég igazgatójával nem egyeztek azon, hogy kellene reklámozniuk a márkát.

Dennis erősen utalt rá, volt egy eset, amit nem tudott tolerálni, ez vezetett a válásukhoz. Idén Monacóban a szintén a TAG támogatta Cristiano Ronaldo és a modell Cara Delevigne is ott téblábolt az F1-csapat körül, nagy píáreseményt szerveztek, a két szupersztár Buttonnal és Alonsóval fényképeztette magát.

Valóban idétlen volt az egész, Delevigne-re még egy olcsó kezeslábast is adtak, Ronaldo meg úgy mutatott, mintha Alonso testőre lenne.

A TAG hiányát önmagában még nem érezné meg Dennis csapata, csakhogy már a sokadik mecénásukat veszítik el. Dennis persze állítja, minden rendben, még mindig rendkívül erősek anyagilag. Nem ezt mutatja viszont, hogy a McLaren mostanában minden egyes lehetőséget megragad, hogy címlapokra kerüljön.

Mivel a Hondával történetük legrosszabb idényét zárták, és már azon sem lepődik meg senki, hogy a McLarenek az utolsó előtti sorból rajtolnak, csak ilyen píárfogásokkal tudják magukra felhívni a figyelmet, illetve azzal, hogy szándékosan keltik a feszültséget maguk körül.

Dennis istállója szabadesésben van, és ő is tudja, ha a tavasszal nem mutatnak jelentős fejlődést, bajban lesznek, mert még egy ilyen pocsék évet senki nem néz el nekik, sem a szponzoraik, sem Alonso, de még Button sem.

UPDATE: A Red Bull Racing péntek délelőtt közölte, a motorját valóban TAG Heuer név alatt fogja futtatni, az új kocsi neve pedig Red Bull Racing-TAG Heuer RB12 lesz. A motort a Renault gyártja, mint eddig, de a cég erősödik Mario Ilien motorguruval, aki nagy erősítést jelenthet a fejlesztésben.

Rovatok