Index Vakbarát Hírportál

F1-vicc: holnapra le kell adni a gumiválasztást az Ausztrál GP-re

2015. december 10., csütörtök 13:39

Bonyolódnak jövőre a gumiszabályok a Forma-1-ben, de mint kezd kiderülni, nem ez, már a gumik leadásával kapcsolatos körülményeket sem lesz könnyű kibogozni.

A szabályzat szerint ugyanis a nem európai versenyek előtt 14, az európaiak előtt 8 héttel kell jelezni a Pirellinek, ki milyen keverékekkel akar indulni. Ez ugye azt jelenti, többször meg fog történni, hogy egy későbbi versenyre jóval egy korábbi futam előtt kell elküldeni a kívánságokat.

De ez most még csak hagyján, év közben lesz majd ezzel kavarás, most még fontosabb az, hogy a március 20-i nyitóverseny, az Ausztrál GP határideje mikor jár le: december 11-én, azaz holnap.

Nem vicc, a csapatoknak és a pilótáknak úgy kell választaniuk az ötféle szárazgumi közül, hogy:

Volt ugyan az idei zárófutam után egy Pirelli-teszt a jövő évi gumikkal, de azon az istállóknak és a pilótáknak sem mondták meg, milyen keveréket használnak, teljes titokban zajlott minden.

Épp ezért ad az FIA most egy kis kedvezményt, Ausztrálián plusz egy hetet lehet gondolkozni, azaz

december 18. a határidő. A második, Bahreini GP-re pedig december 24.

Vagyis teljesen sötétben kell tapogatózniuk a versenyzőknek és csapataiknak, a választás meglehetősen rizikós lesz. Az FIA ettől is várja, hogy felkavarodik majd az erősorrend, és izgalmasabbak lesznek a hétvégék.

Rovatok