Index Vakbarát Hírportál

Alonso megmondta, félkész a McLaren-Honda

2016. március 9., szerda 15:32

A tavalyi katasztrofális előszezon és hasonlóan pocsék év után a McLaren-Honda sokat fejlődött a téli teszteken. Az ötödik leghosszabb távot tette meg Jenson Buttonnal és Fernando Alonsóval, de a 13-14. leggyorsabb körük még nem túl biztató.

Alonso azt mondja, már képesek teljesíteni a versenytávot, csak a sebesség, abban még van hová fejlődni.

"Azt hiszem, megbízhatóságban óriásit lépünk előre. Drámaian változtatnunk kellett a motor koncepcióján, a rendszer filozófiáján, hogy megbízhatóbb legyen. A teljesítményt tekintve még van mit elérnünk, mert, mondjuk úgy, konzervatívan használtuk, hogy tovább bírja"

- idézte őt a Motorsport.com.

Vagyis egyértelmű, a Honda lecsavarta a motort, hogy kilométerben rendben legyenek, a nagy teljesítménybeli előrelépés, amit hangoztattak, valószínűleg benne is van a motorban, csak még nem tudták, jobb esetben merték kihozni belőle.

Alonso is tisztában van ezzel, úgy tűnik, még pár tesztversenyre készül.

"Feszegetnünk kellene a határokat, de meg kell tartanunk az egyensúlyt, hogy célba is érjünk. Az első két futamon ezt próbáljuk megtalálni. Nehéz dolgunk lesz az év elején, mert az erő még hiányzik."


Szavaiból azt lehet leszűrni, hogy az eredményeik azért javulhatnak, mert végig tudnak menni, ám saját erőből felzárkózni, az egyelőre még a jövő zenéje. De legalább a közeljövőé, nem úgy, mint tavaly.

Természetesen Alonso a végén hozzátette, hogy a szezon hosszú, így nem tartja kizártnak, hogy az év vége felé képbe kerüljön a dobogó, aztán meg, ugye, a világbajnoki cím, majd, valamikor.

Most már biztos, hogy idén is lesz Amerikai GP

Október 23-án kerül sor a texasi Austinban a Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíjára, amelynek megrendezése az utóbbi hónapokban veszélybe került a bizonytalan állami támogatás miatt. Bobby Epstein, az F1-es pálya elnöke szerdán jelentette be, hogy minden probléma elhárult a rendezés elől, hozzátette, a szombati időmérő edzés után a 10-szeres Grammy-díjas Taylor Swift koncertje szórakoztatja majd a nézőket. A rendezők a könnyűzenei programtól azt remélik, hogy nagy lökést ad a jegyértékesítésnek. Az Egyesült Államok Nagydíja eddig is szerepelt a Forma-1-es világbajnokság idei versenynaptárában, de a véglegesítéshez szükség volt a megállapodásra Bernie Ecclestone-nal, a sorozat kereskedelmi jogait birtokló brit üzletemberrel. Ehhez az kellett, hogy megszűnjön a bizonytalanság a futam állami támogatásával kapcsolatban. Az F1-es vb a jövő hétvégén kezdődik Melbourne-ben az Ausztrál Nagydíjjal. (MTI)

Rovatok