Index Vakbarát Hírportál

Keresztre kell feszíteni, aki még mindig az új időmérő mellett van

2016. április 3., vasárnap 09:10

Hülyének fognak tűnni a Forma-1 döntéshozói, ha még egy esélyt adnak a Bahreini Nagydíj után az új, kieséses időmérőnek, véli Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. Ő nem csinált titkot a véleményéből, ám azt, hogy a másik 10 csapatfőnök, az F1-elnök Jean Todt, a Forma-1 ura, Bernie Ecclestone, illetve a Pirelli motorsport-főnöke, Paul Hembery hogyan vélekedik, egyelőre nem tudni.

De nemsokára ki fog derülni, ők ugyanis helyi idő szerint vasárnap délben tanácskoznak arról, hogy mégis mit kellene kezdeni az időmérő új lebonyolítási rendszerével, ami legalább olyan lapos élményt hozott, mint két hete Ausztráliában.

Wolff szerint az is elhibázott lenne, ha csak az időmérő két első harmadára tartanák meg a formátumot, akkor sem volt ugyanis nagy izgalom, és felesleges lenne tovább kísérletezni Kínában.

Az egyezkedés ennek ellenére nem lesz könnyű, mert egyhangú döntést kell hozni. Ezért Wolff meg is jegyezte, hogy ha valaki megvétózza a korábbi rendszerre való visszatérést, azt keresztre kell feszíteni a paddockban.

Frissítés: a vasárnapi, futam előtt tartott gyűlésen nem jutottak döntésre az F1-bizottság tagjai, így jövő csütörtökre halasztják a végleges határozatot.

Rovatok