Index Vakbarát Hírportál

Bernie Ecclestone elérte a mélypontot

2016. április 6., szerda 18:13

A pilóta-szakszervezet néhány hete levelet írt, melyben felszólította az F1-vezetőket, hogy dolgozzanak a sportág helyreállításán, mert a jelenlegi helyzet tarthatatlan. Bernie Ecclestone úgy felelt, szerinte is, és várja a javaslataikat, de ez ne tévesszen meg senkit, úgy kezeli a pilótákat, mint beosztottakat.

Ez ki is derül a legutóbbi nyilatkozatából, amit a Gpupdate.net hozott le.

Milyen érdekei is vannak a versenyzőknek? Mármint azon kívül, hogy pénzt vegyenek ki a sportágból. Sose láttam egyiküket sem, hogy egy dollárt is beletett volna. Elmész velük vacsorázni, és még a számlájukat se állják. A szájukat is be kellene fogni. Üljenek be az autóba, és vezessenek.

Mit lehet erre mondani? Azon kívül, hogy Bernie Ecclestone fölött eljárt az idő. Az utóbbi egy évben egyre vállalhatatlanabb kijelentései vannak, és az ő vaskalapossága miatt nem lehet megreformálni a Forma-1-et.

Az ő hibája a jelenlegi időmérőválság is, egyetlen célja, hogy a csapatok ne értsenek egyet. A kvalifikációban viszont egyetértenek, vagyis hogy az új kieséses rendszer rossz, és vissza kell térni a tavalyihoz. De Ecclestone ezt nem engedte azzal az indokkal, hogy ő és Jean Todt FIA-elnök, illetve a sportág társtulajdonosai változtatni szeretnének a szombati programon.

Csahogy Todt ezt nyilatkozta:

Ha diktátor lennék, meghagynánk az időmérő első két harmadát olyanra, ahogy most van, a harmadiknál meg visszatérnénk a 2015-ös rendszerre - (ez az, amibe a csapatok bele is mentek volna) - csakhogy engem 250 FIA-tag választott elnökké, így nem engedhetem meg, hogy az FIA-t bepereljék, és elveszítsük a pert".

Egyértelmű, hogy a háttérben olyan szerződések állnak, amiket Ecclestone kötött, és amelyek miatt őt, illetve az üzlettársait nem lehet kihagyni a sportágat érintő legkisebb kérdésekből sem.

Todt még azt is mondta, "a diktátorok kora lejárt", ez egyértelmű célzás lehet Ecclestone-nak is.

Rovatok