Index Vakbarát Hírportál

Átadták a Hungaroring új aszfaltját

2016. április 14., csütörtök 16:11

Befejeződött a Hungaroring újraaszfaltozása, az új pályacsíkot hivatalosan csütörtökön avatták fel a Mogyoródon.

Az avatás előtti sajtótájékoztatón Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, a felújításhoz több mint 500 millió forint saját forrást használt fel a cég. 5500 tonna aszfaltot fektettek le 57 ezer négyzetméteren.

"A munkálatokon százan dolgoztak, lekerült 7500 darab vízelvezető szegély, 2500 rázókődarab, a szegélykövet pedig 3962 méteren cserélték le" - részletezte az elvégzett munkát Gyulay, hozzátéve, hogy az elmúlt években többször tettek már ígéretet a felújításra.  

"A Hungaroringet 2010-ben vette át az új menedzsment, és ugyan sok nehézséggel kellett szembenézni, az elmúlt öt évben négyszer nyereséges évet zárt a pálya üzemeltetője" - mondta Gyulay. Kiemelte, hogy az idén szeptemberre minden tartozását letudja majd a cég.    

Az elnök-vezérigazgató arról is tájékoztatott, hogy az újraaszfaltozás csak egy része volt a felújításnak, a továbbiakat már állami segítséggel valósítják meg.    

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter hangsúlyozta, hogy a Forma-1-es futam megrendezésére immár 2026-ig érvényes szerződés van, de ennek a pénzügyi feltételei a korábbiaknál sokkal jobbak. A 2017-es állami költségvetési tervezetben "jelentős forrást különítettek el" a Hungaroring további fejlesztésére.    

A Hungaroring új aszfaltját a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi futamán próbálják ki élesben, a jövő hétvégén. Indul Michelisz Norbert immár gyári Honda-pilóta, illetve excsapata, a Zengő Motorsport is.

Rovatok