Index Vakbarát Hírportál

Verstappen: Úgy izgultam a végén, hogy mindenem görcsölt

2016. május 15., vasárnap 16:42

Max Verstappen első Red Bull-os versenyén történelmet írt, amikor 18 évesen futamgyőztes lett a Forma-1-ben, ilyen fiatalon senkinek sem sikerült még ez, sőt, az eddigi rekorder Sebastian Vettelre is csaknem 2,5 évet vert.

„Elképesztő érzés, alig tudom elhinni, fantasztikus verseny volt” – kezdte a pódiumon a Toro Rossótól a Red Bullhoz került versenyző. „A csapatnak köszönhetek mindent, ők tették alám ezt a remek kocsit, de édesapám (a korábbi F1-pilóta Jos Verstappen, a szerk.) is sokat segített abban, hogy elérjem ezt. Fantasztikus érzés futamot nyerni.”

Verstappen az utolsó körökben görcsökkel küzdött az izgalom miatt, így tartotta maga mögött Kimi Räikkönent a Ferrariban. „Amikor láttam, hogy már csak 10 kör van hátra, onnantól csak a táblát figyeltem a célegyenesben, hiába gondoltam arra, hogy ne nézzek oda, csak a kerekekre figyeljek és érjek végig.” 

Az eredmény persze a csapatát, és vele az RBR-csapatfőnök Christian Hornert is meglepte. „Minket is sokkolt ez az egész, akár csak önöket. Tudtuk, hogy lehet esélyünk a győzelemre, amikor kiesett a két Mercedes az első körben, de amit Max elért, az egészen hihetetlen. Kétkiállásos taktikán volt, ami borzasztóan a határon volt, de gyönyörűen működött neki. Az F1 szempontjából is nagyon jó, hogy egy új, 18 éves futamgyőztest avathattunk ma is. Majdnem a pezsgőt sem ihatta meg még” – tréfálkozott Horner, majd gyorsan jelezte, hogy bár néha előfordulhat ehhez hasonló furcsa eredmény a Forma-1-ben Pastor Maldonado 2012-es barcelonai győzelmére utalva, Verstappen egész hétvégén mindent jól csinált, így ez az eredmény nem is olyan fura.

Rovatok